«Πέταξε» ο Μικ στη Φιλανδία

Πέτρος Πιτσίνης
«Πέταξε» ο Μικ στη Φιλανδία
Στο shakedown του ταχύτερου αγώνα στο WRC, ο Βρετανός οδηγός με το Citroen C3 δεν άφησε κανένα περιθώριο στον ανταγωνισμό.

Πανηγυρικά επανήλθε στην ενεργό δράση ο Κρις Μικ, μετά την μη συμμετοχή του στον προηγούμενο αγώνα στην Πολωνία. Άφησε υποσχέσεις μάλιστα για την επανάληψη της νίκης που είχε σημειώσει εδώ πριν από 12 μήνες.

Ο Μικ υπερίσχυσε του Τιερί Νεβίλ με το Hyundai i20 για μόλις ένα δέκατο του δευτερολέπτου στην ειδική Ruuhimäki των 4,62 χλμ, ενώ ο Βέλγος ήταν με τη σειρά του 0,4 δευτερόλεπτα πιο γρήγορος από τον Εσθονό Τάνακ με το Ford Fiesta WRC. Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι τρεις σημείωσαν τον καλύτερο χρόνο στο τέταρτο πέρασμά τους.

«Ήμουν λίγο διστακτικός στο πρώτο πέρασμα γιατί οι δοκιμές μας εδώ συνέπεσαν με πολύ έντονη βροχή. Έτσι δεν είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε ρυθμίσεις για συνθήκες όπως οι σημερινές, όπου το χώμα ήταν πλέον στεγνό», δήλωσε ο Μικ.

«Έκανα πολλά περάσματα λοιπόν γιατί κάναμε συνεχείς αλλαγές. Ήταν σαν μια ημέρα δοκιμών για εμάς, ωστόσο καταφέραμε να έχουμε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα».

Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Σεμπαστιέν Οζιέ με το Ford Fiesta WRC πέτυχε τον ίδιο ακριβώς χρόνο με τον Μικ σε ένα του πέρασμα, ωστόσο αυτό ακυρώθηκε καθώς «έχασε» ένα σικέιν στη διαδρομή.

Άτυχος ήταν και ο Χάνινεν με το της Toyota Yaris WRC της Gazoo Racing, καθώς είχε μια έξοδο στο πρώτο μόλις πέρασμά του από το shakedown, με αποτέλεσμα ζημιά στο εμπρός μέρος του αυτοκινήτου που δεν του επέτρεψε να συνεχίσει στον προβλεπόμενο χρόνο. Το αυτοκίνητό του

Ράλι Φιλανδίας, αποτελέσματα shakedown

1. Μικ Citroën C3 2min 14.3sec

2. Νεβίλ Hyundai i20 + 0.1sec

3. Τάνακ Ford Fiesta + 0.5sec

4. Λάτβαλα Toyota Yaris + 0.6sec

5. Σόρντο Hyundai i20 + 0.9sec

6. Μπριν Citroën C3 + 1.0sec

7= Όστμπεργκ Ford Fiesta + 1.3sec

7= Πάντον Hyundai i20 + 1.3sec

9. Οζιέ Ford Fiesta + 1.5sec

10. Λάπι Toyota Yaris + 1.7sec

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!