Αποχωρεί και η Porsche από το WEC;

Gazzetta team
Αποχωρεί και η Porsche από το WEC;
Σύμφωνα με δημοσίευμα, η Porsche έχει αποφασίσει να αποχωρήσει από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής και τις 24 Ώρες του Λε Μαν από το 2018.

Μοναδικές Στοιχηματικές Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις & Καλύτερη Εξυπηρέτηση (21+)!

Το σκάνδαλο της Volkswagen με τις εκπομπές των ρύπων στα ντίζελ φαίνεται πως επηρεάζει το αγωνιστικό πρότζεκτ των εταιρειών του ομίλου. Πέρυσι η VW ανακοίνωσε την αποχώρησή της από το WRC, ενώ μπήκε τέλος και στη συμμετοχή της Audi στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (World Endurance Championship).

Πλέον, φαίνεται ότι έρχεται η σειρά της Porsche. Όπως αναφέρει η γερμανική Frankfurter Allgemeine Zeitung, το Διοικητικό Συμβούλιο της γερμανικής φίρμας αποφάσισε να ολοκληρώσει το πρόγραμμά της στο WEC και στις 24 Ώρες του Λε Μαν από το 2018.

Κάτι που μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνεται, αλλά ούτε και διαψεύδεται από επίσημα χείλη, παρά μόνο υπάρχει η δήλωση εκπρόσωπου της εταιρείας, που τονίζει πως η Porsche δε θα αφήσει το Λε Μαν.

Έτσι, σε περίπτωση που έχει βάση το δημοσίευμα και η Porsche αναγκαστεί να αποχωρήσει από το WEC, τότε η κατηγορία LMP1 θα μείνει με μοναδικό κατασκευαστή την Toyota, γεγονός που θέτει εν αμφιβόλω το μέλλον της.

Τέλος, να σημειωθεί ότι η συμμετοχή στο WEC κοστίζει περίπου 250 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο, ενώ στο αγωνιστικό σκέλος έχει μετρήσει 19 νίκες στο Λε Μαν και 2 σερί παγκόσμιους τίτλους το 2015 και το 2016.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!