Γιατί θα απαγορεύσει τα αυτόκινούμενα οχήματα η Ινδία;

Gazzetta team
Γιατί θα απαγορεύσει τα αυτόκινούμενα οχήματα η Ινδία;
Η κυβέρνηση της Ινδίας έχει σκοπό να απαγορεύσει τα αυτοκινούμενα οχήματα στο μέλλον, ώστε να προστατέψει τις δουλειές.

Η τεχνολογία έχει μπει για τα καλά στον κόσμο της αυτοκίνησης, καθώς κάθε νέο μοντέλο παραγωγής... συνοδεύεται και από την τελευταία λέξη. Μία από τις μορφές της είναι ο αυτόματος πιλότος, με τα αυτόνομα κινούμενα οχήματα, χωρίς να απαιτείται η βοήθεια του οδηγού, να αποτελούν το μέλλον των δύο και των τεσσάρων τροχών παγκοσμίως.

Ωστόσο, στην Ινδία έχουν σκοπό να τα απαγορεύσουν και ο λόγος είναι να προστατέψουν τις δουλειές. «Δε θα επιτρέψουμε τα αυτοκινούμενα αυτοκίνητα στην Ινδία και την τεχνολογία να πάρει τις δουλειές μας. Είμαι πολύ ξεκάθαρος σε αυτό», δήλωσε ο Υπουργός Οδικών Μεταφορών και Εθνικών Οδών της χωρας, Νίτιν Γκαντκάρι.

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι θα έπρεπε να μην επιτρέπεται κάτι τέτοιο σε χώρες με ανεργία. Με άλλα λόγια, φανταστείτε στην Ελλάδα να μείνουν χωρίς δουλειά οι οδηγοί ταξί, λεωφορείων, φορτηγών και ΚΤΕΛ! Είναι που είναι υψηλό το ποσοστό της ανεργίας, θα φτάσει στον... Θεό!

Όσο για την Ινδία, η ανεργία φτάνει το 50%, σύμφωνα με τα στατιστικά του 2013, γι' αυτό και η κυβέρνηση φαίνεται ότι θέλει να φροντίσει να έχουν δουλειά όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες.

Μάλιστα, ο Γκαντκάρι τόνισε ότι βρίσκεται στο πλάνο η κατασκευή 100 ινστιτούτων σε όλη τη χώρα για την εξάσκηση νέων οδηγών, ενώ θα προωθηθούν τα ηλεκτρικά οχήματα και όσα θα έχουν GPS και εντοπισμό μέσω δορυφόρου.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!