Γιατί ο Λεμπ επιστρέφει στη Citroen;

Πέτρος Πιτσίνης
Γιατί ο Λεμπ επιστρέφει στη Citroen;
Η γαλλική εταιρεία αναζητά επειγόντως λύσεις για την εξέλιξη του C3 WRC και ο πρώην οδηγός της, 9 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, είναι ο ιδανικός να τις προσφέρει.

Μια καριέρα 13 ετών με 9 παγκόσμιους τίτλους, 78 νίκες σε αντίστοιχους αγώνες του WRC και συμμετοχές στο WTCC, συνθέτουν μια σχέση με μεγάλο υπόβαθρο για τον Σεμπαστιέν Λεμπ και την Citroen.

Ασχέτως αν σήμερα ο μεγαλύτερος οδηγός στην ιστορία του WRC αγωνίζεται με την Peugeot στους αγώνες αντοχής, όπου στο Ντακάρ του 2017 ήρθε δεύτερος, επιστρατεύτηκε για μια ημέρα δοκιμών στην άσφαλτο με το νέο C3 WRC. Ο Γάλλος πολυπρωταθλητής θα οδηγήσει και πάλι ένα αυτοκίνητο WRC, ώστε να βοηθήσει στην εξέλιξή του, με την οποία η Citroen δυσκολεύεται ιδιαίτερα φέτος.

Όπως δήλωσε ο ίδιος ο Λεμπ, από όλους του αγωνιστικούς θεσμούς στους οποίους έχει συμμετάσχει, αυτός που συνεχίζει να αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση είναι το WRC. Γι’ αυτό το λόγο νοιώθει ιδιαίτερα ευτυχής που θα του δοθεί η ευκαιρία να οδηγήσει το C3, ώστε να διαπιστώσει και ίδιος την εξέλιξη του αθλήματος μετά από 5 χρόνια απουσίας του.

Η επάνοδος του Λεμπ δεν υποκρύπτει κάποια πιθανότητα επαναφοράς του στη δράση του WRC, καθώς πρόσφατα η Citroen υπέγραψε συμβόλαιο με τον Αντρέας Μίκελσεν, αναζητώντας έναν ακόμα έμπειρο οδηγό να την βοηθήσει στη συλλογή βαθμών για το πρωτάθλημα κατασκευαστών του 2017, στο οποίο δυστυχώς είναι τελευταία.

Ο Λεμπ έχει τεράστια εμπειρία συνεργασίας με τους τεχνικούς και τα στελέχη της Citroen Racing, με αποτέλεσμα να θεωρείται ο πλέον κατάλληλος για την εξέλιξη του αυτοκινήτου, καθώς τόσο ο Μίκελσεν λόγω της απειρίας του στην ομάδα, όσο και ο Μικ λόγω του πολύ ιδιαίτερου στιλ του, δεν μπορούν να προσφέρουν σημαντικά στη διαδικασία επίλυσης των όποιων προβλημάτων.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!