Σημαντική διάκριση καινοτομίας για την Piaggio

Πέτρος Πιτσίνης
Σημαντική διάκριση καινοτομίας για την Piaggio
Με τον βραβείο «Αντισυμβατικής Ιδιοφυίας» τιμήθηκε η Piaggio Fast Forward, ο κλάδος καινοτομίας της ιταλικής εταιρείας.

εταιρεία που ιδρύθηκε και ελέγχεται από τον Όμιλο Piaggio ως ένα προηγμένο ερευνητικό κέντρο στις ΗΠΑ για τη μετακίνηση του μέλλοντος, η Piaggio Fast Forward (PFF), κέρδισε βραβείο στον διαγωνισμό 2017 MITX Awards στην κατηγορία Disruptive Genius – Company.

Τα MITX Awards, που φέτος γιορτάζουν τα 21 τους χρόνια, αποτελούν έναν από τους σημαντικότερους ετήσιους διαγωνισμούς στην Αμερική, στον τομέα τεχνολογίας και καινοτομίας.

Η Piaggio Fast Forward έλαβε το περιζήτητο βραβείο Disruptive Genius – Company, για τη διάκρισή «αντισυμβατικής καινοτόμου σκέψης, ως πρωτοπόρος στη διερεύνηση νέων συνόρων και την προώθηση της οικονομίας της καινοτομίας μέσω των λειτουργιών της».

Η Piaggio Fast Forward παρουσίασε τα πρώτα καινοτόμα οχήματα GITA και KILO στη Βοστώνη, τον Φεβρουάριο του 2017. Αυτά σχεδιάστηκαν για να βελτιώσουν την παραγωγικότητα της μετακίνησης στα σημερινά αστικά περιβάλλοντα, τα οποία χαρακτηρίζονται από αυξανόμενη πολυπλοκότητα. Παρατηρούν, επικοινωνούν και παρέχουν βοήθεια, με ικανότητα φόρτωσης έως 100 κιλά και ακτίνα 20 χλμ σε αστικό περιβάλλον. Έχουν την ικανότητα να συνοδεύουν ένα άτομο, να χαρτογραφούν τον περιβάλλοντα χώρο και να ελέγχουν τα κινούμενα αντικείμενα γύρω τους. Η τεχνολογία που διαθέτουν τους δίνει τη δυνατότητα να κινούνται αυτόνομα.

Η επαναστατική φύση των GITA και KILO έγκειται στην ικανότητά τους να παρέχουν υποστήριξη στους ανθρώπους στις καθημερινές τους μετακινήσεις, επεκτείνοντας το περιορισμένο εύρος λειτουργίας και ικανότητας μεταφοράς του ανθρώπου.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!