Κλέβει τα πάντα σε τρία λεπτά (vid)

Πέτρος Πιτσίνης
Κλέβει τα πάντα σε τρία λεπτά (vid)
Έχετε ένα σύγχρονο αυτοκίνητο με προηγμένο immobilizer, αντικλεπτικό και συσκευή εντοπισμού μέσω GPS; Το θεωρείτε απόρθητο;

Ένας Ρώσος ελαφροχέρης, προφανώς πολύ καλός γνώστης της ηλεκτρικής συνδεσμολογίας των αυτοκινήτων, των ηλεκτρονικών και όλων των αντικλεπτικών συσκευών και εντοπισμού μέσω GPS, καταφέρνει να κλέψει ένα «φορτωμένο» με αντίστοιχα συστήματα Toyota Land Cruiser σε μόλις 3 λεπτά και 18 δευτερόλεπτα –όσο δηλαδή διαρκεί το σχετικό video.

Αρχικά ο Ρώσος «ποντικός» ξεκλειδώνει τις πόρτες γεφυρώνοντας κάποια καλώδια στα οποία υπάρχει πρόσβαση από το εξωτερικό του αυτοκινήτου, στη συνέχεια παρακάμπτει το immobilizer και προσπαθεί να βάλει σε λειτουργία τον κινητήρα.

Στο σημείο αυτό αντιλαμβάνεται την ύπαρξη συστήματος εντοπισμού GPS Tracking και ξεκινά την προσπάθεια να βρει τον πομπό και δέκτη του συστήματος. Δεν αργεί πολύ, αφού έχει ξηλώσει τα μισά πλαστικά του ταμπλό στο αυτοκίνητο. Στη συνέχεια απενεργοποιεί και αυτό το σύστημα και το αυτοκίνητο είναι δικό του.

Η όλη διαδικασία φαίνεται να διαρκεί πολύ λόγω των πολλών επεμβάσεων, αλλά τελικά δεν είναι απαραίτητος παρά ο μισός χρόνο από αυτόν που χρειάζεται κανείς να καπνίσει ένα τσιγάρο. Παράλληλα είναι προφανές ότι ο μακρυχέρης Ρώσος έχει άριστη γνώση της καλωδίωσης του μοντέλου και ίσως να πρόκειται για κάποιον επαγγελματία ηλεκτρολόγο αυτοκινήτων. Ακόμα και έτσι όμως, καθώς δεν υπάρχουν λίγοι τέτοιοι, είναι εντυπωσιακό πόσο εύκολα παρακάμπτεται οποιοδήποτε σύστημα προστασίας, από έναν άνθρωπο με τη σχετική γνώση και μερικές ηλεκτρονικές συσκευές κόστους λίγων εκατοντάδων ευρώ.

Επομένως η μόνη πιθανότητα που έχει το αυτοκίνητό μας να μην κάνει «φτερά», είναι να μην γίνει στόχος.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!