Αφήνει το DTM για τη Formula E η Mercedes

Gazzetta team
Αφήνει το DTM για τη Formula E η Mercedes
Ολοένα και περισσότερους κατασκευαστές, ειδικά τους Γερμανούς, κερδίζει η Formula E, με τη Mercedes να μπαίνει στο ηλεκτρικό σπορ και να αφήνει το DTM.

Γρήγορο Στοίχημα σε Καλύτερες Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις (21+)!

Μετά τις Audi, BMW, η Mercedes θα γίνει η επόμενη κατασκευάστρια εταιρεία που θα μπει στον κόσμο της Formula E. Η γερμανική φίρμα ανακοίνωσε τα μελλοντικά της σχέδια στα μηχανοκίνητα σπορ, αφού αποφάσισε να αφήσει το DTM, ώστε να εμπλακεί στην FE.

Κάτι που θα γίνει από τη σεζόν 2019-2020, ενώ η πετυχημένη πορεία της στο Γερμανικό Πρωτάθλημα Τουρισμού θα σταματήσει στα τέλη του 2018. Με αυτόν τον τρόπο, τα «ασημί βέλη» βλέπουν τη Formula E ως μοναδική ευκαιρία να προωθήσει την γκάμα της με τα ηλεκτρικά μοντέλα. «Η Mercedes-Benz θα εμπορευτεί τα μελλοντικά ηλεκτρικά οχήματα, χρησιμοποιώντας την ταμπέλα EQ.

Η Formula E είναι ένα σημαντικό βήμα για να αποδείξουμε την απόδοση των ελκυστικών μας ηλεκτρικών μοντέλων, που τροφοδοτούνται με μπαταιρία, καθώς και τη συγκινητική ώθηση της ηλεκτρικής τεχνολογίας μας μέσω του μηχανοκίνητου αθλητισμού και του μάρκετινγκ», δήλωσε ο αντιπρόεδρος μάρκετινγκ της Mercedes-Benz, Δρ. Γενς Τιέμερ.

Από τη μεριά του, ο Τότο Βολφ, αναφέρθηκε στην πετυχημένη πορεία στο DTM. «Τα χρόνια μας στο DTM θα είναι πάντα ένα μεγάλο κεφάλαιο στην ιστορία των μηχανοκίνητων σπορ της Mercedes. Θέλω να ευχαριστήσω κάθε μέλος αυτής της φανταστικής δουλειάς, που βοήθησε να γίνει η Mercedes-Benz ο πιο πετυχημένος κατασκευαστής του DTM κατά τη διάρκεια αυτής της εποχής.

Αν και η αποχώρηση είναι δύσκολη για όλους μας, θα κάνουμε τα πάντα αυτή και την επόμενη σεζόν, για να εξασφαλίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους τίτλους πριν φύγουε. Το χρωστάμε στους οπαδούς μας και στους εαυτούς μας», ανέφερε το αφεντικό της ομάδας στη Formula1, αλλά και συντονιστής όλων των δραστηριοτήτων της Mercedes στα μηχανοκίνητα σπορ.

Βέβαια, μένει να δούμε τι επιρροή θα έχει αυτή η εξέλιξη στην πορεία των Γερμανών στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Τέλος, να σημειωθεί ότι η Mercedes μετράει 26 σεζόν στο DTM, με 183 νίκες, 128 pole position, 50 παρουσίες στο βάθρο και 10 τίτλους οδηγών.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!