Στο Βέλγιο το... comeback του Κούμπιτσα;

Gazzetta team
Στο Βέλγιο το... comeback του Κούμπιτσα;
Ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα θα λάβει μέρος στις δοκιμές εξέλιξης της Ουγγαρίας και μάλιστα δεν αποκλείεται να επιστρέψει στη δράση από το Γκραν Πρι του Βελγίου.

Γρήγορο Στοίχημα σε Καλύτερες Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις (21+)!

Όπως επιβεβαίωσε η Renault τη Δευτέρα (24/7), ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα θα λάβει τελικά μέρος στις επίσημες δοκιμές εξέλιξης, που θα διεξαχθούν στην Ουγγαρία το πρώτο διήμερο του Αυγούστου. Ο Πολωνός έδειξε εξαιρετικό ρυθμό και εντυπωσίασε στις δύο δοκιμές που έκανε με την ομάδα του Ένστοουν σε Ισπανία και Γαλλία.

Μάλιστα, ο Σιρίλ Αμπιτεμπούλ δήλωσε ότι οι δοκιμές του Ουγγαρόρινγκ θα κρίνουν αν ο 32χρονος είναι σε θέση να επιστρέψει στη δράση της Formula1. Όμως, τι θα χρειαστεί για να γίνει αυτό στην πράξη; Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Bild, θα πρέπει να ισχύσουν δύο παράγοντες.

Ο πρώτος είναι να δείξει τον ίδιο ρυθμό και στο τιμόνι της RS17, καθώς στις προηγούμενες δοκιμές συμμετείχε με μονοθέσια της Lotus, την οποία αγόρασε πίσω η Renault, και άφησε άκρως θετικές εντυπώσεις.

Όσο για τον δεύτερο, έχει να κάνει με τους κανονισμούς της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου. Αυτοί προβλέπουν ότι ο κάθε οδηγός θα πρέπει να βγει από το μονοθέσιο μέσα σε 5 δευτερόλεπτα, σε περίπτωση επείγουσας κατάστασης.

Εφόσον, λοιπόν, ξεπεραστούν αυτά τα εμπόδια, ο Κούμπιτσα θα αντικαταστήσει τον Τζόλιον Πάλμερ, οποίος μέχρι τώρα δεν έχει καταφέρει να φέρει ούτε έναν βαθμό στους Γάλλους. Ωστόσο, αυτό δε θα γίνει το 2018, αλλά από το Γκραν Πρι του Βελγίου στα τέλη Αυγούστου, όπως επισημαίνει η εν λόγω εφημερίδα.

Έτσι, όλα δείχνουν ότι ο Κούμπιτσα θα πραγματοποιήσει το μεγάλο... comeback στη Formula1 πιο νωρίς απ' ό,τι περίμενε, τη στιγμή που το καλύτερο αποτέλεσμα του Πάλμερ έως τώρα στη σεζόν είναι η 11η θέση, ενώ πέρυσι πήτε μόλις έναν βαθμό, με τη δέκατη θέση στη Μαλαισία.

Κάτι που σίγουρα δε βοηθάει τη Renault να πετύχει τον στόχο της, που είναι να επιστρέψει σε υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού και να πανηγυρίζει νίκες.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!