Mέσω Φρανκφούρτης to νέο Suzuki Swift Sport

Πέτρος Πιτσίνης
Mέσω Φρανκφούρτης to νέο Suzuki Swift Sport
Για πρώτη φορά με κινητήρα turbo, το νέο μικρό πυραυλάκι της Suzuki αναμένεται να βρει πολλούς υποψήφιους αγοραστές.

Συμπαγές, πολύ ελαφρύ, γρήγορο και με προσιτό κόστος, το Swift Sport στην τρίτη γενιά του δεν θα έχει πλέον ατμοσφαιρικό κινητήρα 1.6 λίτρων, αλλά τον Bosterjet των 1.4 λίτρων που γνωρίσαμε στο Vitara και αποδίδει 140 ίππους.

Για την περίσταση, ο νέος αυτός turbo κινητήρας με τον άμεσο ψεκασμό μπορεί με άνεση να ξεπεράσει τους 150 ίππους και να πλησιάσει τους 200, τους οποίους άλλωστε αποδίδουν οι περισσότεροι ανταγωνιστές του Swift, όπως τα Fiesta ST, το Peugeot 208 και το Polo GTi.

Από την άλλη μεριά, το Swift δεν είχε ποτέ μπει στον ανταγωνισμό της μέγιστης ισχύος, προσφέροντας με χαμηλό κόστος σπορ συμπεριφορά, αλλά όχι απόλυτες επιδόσεις στην κατηγορία. Μεγάλο ατού και στο νέο μοντέλο αναμένεται να είναι το χαμηλό βάρος. Με δεδομένο ότι η νέα γενιά του μοντέλου, στην οποία βασίζεται και το Sport, είναι σημαντικά ελαφρύτερη από τον προηγούμενη, τότε η κορυφαία εκδοχή του Swift αναμένεται να ζυγίζει αρκετά κάτω από τον τόνο.

Αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα, καθώς ακόμα και μια απόδοση 150 ίππων σε συνδυασμό με τη μεγάλη ροπή του νέου turbo κινητήρα, θα μπορεί να εξασφαλίσει πολύ δυναμικές επιδόσεις.

Όπως μπορούμε να διακρίνουμε στη μια και μόνο εικόνα που δόθηκε στη δημοσιότητα, το νέο Swift έχει διαφοροποιημένη μάσκα και προφυλακτήρα, με side skirt και άλλες αεροδυναμικές λεπτομέρειες σε μαύρο χρώμα. Οι τροχοί των 17 ιντσών διαθέτουν ειδική σχεδίαση –προτιμούμε αυτή του παλιού Swift Sport όμως- ενώ προαιρετικά σίγουρα θα υπάρχει και έκδοση με τροχούς 18 ιντσών.

Περισσότερα στις 14 Σεπτεμβρίου 2017, όταν θα γίνει η αποκάλυψη του μοντέλου στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Ελπίζουμε να μας εντυπωσιάσουν τα επίσημα δεδομένα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!