Τι κοινό έχει μία νύφη με ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο; (vid)

Πέτρος Πιτσίνης
Τι κοινό έχει μία νύφη με ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο; (vid)
Μία κινέζικη διαφήμιση της Audi εξόργισε τους πολίτες της Χώρας του Μεταξιού, καθώς κάνει παραλληλισμούς μεταξύ πεθεράς, νύφης και πιστοποιημένων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.

Σε μπούμερανγκ γύρισε ένα διαφημιστικό σποτάκι της Audi για την κινέζικη αγορά. Στο διάρκειας 30 δευτερολέπτων βίντεο περνάει μία Κινέζα πεθερά τη νύφη της από κόσκινο την ώρα της γαμήλιας τελετής και μπροστά στον ιερέα και στους καλεσμένους. Ο έλεγχος είναι εξονυχιστικός, η πεθερά τραβάει τη μύτη και τα αυτιά και ανοίγει το στόμα της μέλλουσας νύφης της για να κοιτάξει καλά τα δόντια. Ακολούθως αποχωρεί ικανοποιημένη και δίνει την έγκρισή της. Το ζευγάρι δείχνει εμφανώς ανακουφισμένο, που πέρασε την Ιερά Εξέταση, όμως την τελευταία στιγμή ανακαλύπτει η πεθερά ότι η κοπέλα έχει ένα ψεγάδι, καθώς διαθέτει μικρό στήθος.

Στο βίντεο εμφανίζεται αρχικά ένας υπότιτλος, που αναφέρει ότι «μία σημαντική απόφαση την παίρνεις πάντα με προσοχή» και ακολούθως αναρτάται ο ιστότοπος ενός εμπόρου για μεταχειρισμένα Audi, ενώ ακούγεται το σχόλιο ότι «μόνον με μία επίσημη πιστοποίηση μπορείς να κοιμάσαι ήσυχος». Η συγκεκριμένη διαφήμιση ανέβηκε στο Διαδίκτυο και προβλήθηκε σε πολλούς κινηματογράφους της Κίνας, ξεσηκώνοντας θύελλα διαμαρτυριών για το σεξιστικό της περιεχόμενο. Μετά από τις οργισμένες αντιδράσεις, η Audi ζήτησε συγγνώμη και την απέσυρε, ενώ εξέδωσε και επίσημη ανακοίνωση, όπου αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: «To βίντεο δεν αντιπροσωπεύει κατά κανένα τρόπο τις αξίες της εταιρείας. Η διαφήμιση φτιάχτηκε από εξωτερικούς συνεργάτες. Το αρμόδιο τμήμα έχει ξεκινήσει ήδη σε βάθος έρευνα των εσωτερικών διαδικασιών ελέγχου και συντονισμού, ώστε να αποκλειστεί ένα παρόμοιο περιστατικό στο μέλλον».

Στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα, θα σκέφτονται τώρα στην Audi Κίνας, καθώς τρέχουν και δεν φτάνουν εξαιτίας αυτής της απαράδεκτης διαφημιστικής καμπάνιας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!