Flat Track στο Πολυδένδρι από την Red Bull (pics & vid)

Γιώργος Βαρίνος
Flat Track στο Πολυδένδρι από την Red Bull (pics & vid)
H Red Bull έδωσε την ευκαιρία σε 10 τυχερούς, να μάθουν τα μυστικά του Flat Track από τον Αμερικάνο Άαρον Κόλτον στην οβάλ πίστα, που διαμορφώθηκε στις εγκαταστάσεις του Riding School του Θανάση Χούντρα στο Πολυδένδρι.

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού #GO FAST TURN LEFT, που έτρεξε την προηγούμενη εβδομάδα στα πρατήρια της ΕΚΟ 10 τυχεροί είχαν την μοναδική ευκαιρία να μάθουν τα μυστικά του Flat Track από τον Αμερικάνο Άαρον Κόλτον που έφερε ειδικά η Red Bull από τις ΗΠΑ. Το ιδιαίτερο αυτό άθλημα εξελίσσεται σε παγκόσμιο φαινόμενο και πλέον η Αθήνα έχει μια τέτοια πίστα στις εγκαταστάσεις του Riding School του Θανάση Χούντρα στο Πολυδένδρι.

Ο Άαρον Κόλτον, από τo Σπρίνγκφιλντ του Οχάιο παίρνει μέρος σε αγώνες των Αμερικάνικων Πρωταθλημάτων Road Racing, Flat Track, δίνει Freestyle street σόου και παραδίδει μαθήματα οδήγησης υψηλής τεχνικής. Δεν είναι κάποιος βετεράνος οδηγός, αλλά μόλις 26 χρονών αν και η λίστα των κατορθωμάτων του μοιάζει με μίξη πολλών βιογραφικών από πρωτοκλασάτους αναβάτες.

Το παιδί θαύμα από τη Minnesota των Ηνωμένων Πολιτειών, βρέθηκε στην Αθήνα καλεσμένος της Red Bull, για να μυήσει τους Έλληνες οδηγούς στα μυστικά του ιδιαίτερου -δεν ισιώνω πουθενά- αθλήματος.

Η Παρασκευή 21 Ιουλίου ήταν η μέρα που δημοσιογράφοι και αγωνιζόμενοι θα βρίσκονταν στην πίστα για ένα τεστ που περιλάμβανε ενημέρωση (από τον Κόλτον), μαθήματα, αγώνα... και πάρτυ!

TI EINAI TO FLAT TRACK

Το Flat Track, γίνεται σε μια σχετικά μικρή κλειστή οβάλ διαδρομή σε καλά πατημένο χώμα όπου οι μοτοσυκλέτες δεν "ισιώνουν" πουθενά και όπου ο οδηγός παίρνει τις στροφές με τον πίσω τροχό να γλυστρά συνεχώς, διορθώνοντας συνεχώς το τιμόνι. Οι αγώνες αυτοί αποτελούν παράδοση για τις ΗΠΑ, από τους οποίους "βγαίνουν" οι πρωταθλητές που γνωρίζουν πολύ καλά να ελέγχουν την μοτοσυκλέτα σε καθεστώς συνεχούς υπερστροφής. Τα τελευταία χρόνια δημιουργούνται πίστες σε όλη την Ευρώπη και υπάρχει ένα μομέντουμ που έφερε το άθλημα στη χώρα μας.

Το flat track δεν απαιτεί ιδιαίτερες εγκαταστάσεις ή εξοπλισμό και ως μοτοσυκλέτα, μπορείς να ξεκινήσεις με μια οικονομική παιδική μοτοσυκλέτα Motocross 125 κ.εκ. (που πρόσφερε ο χορήγός της εκδήλωσης Yamaha) μέχρι ειδικές μοτοσυκλέτες για Flat Track με μεγάλο κόστος.

Ο τρόπος με τον οποίο κινείσαι μέσα στο οβάλ είναι συγκεκριμένος και απαιτεί έλεγχο της μοτοσυκλέτας σε φάση συνεχούς υπερστροφής. Η υπερστροφή επιτυγχάνεται με την κλίση της μοτοσυκλέτας και τον έλεγχο της υπερστροφής με το γκάζι και το τιμόνι. Δεν είναι απλό ή εύκολο, αλλά είναι κάτι που το μαθαίνεις και μπορεί στην συνέχεια να εξελίξει ο καθένας με συνεχή προπόνηση.

Στην Ελλάδα είναι η πρώτη φορά που μια ειδικά διαμορφωμένη πίστα θα διατίθεται μόνιμα στο κοινό, και ο Άαρον Κόλτον χάρις την Red Bull, έδωσε την εκκίνηση για την χρήση της.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!