Βασίλισσα της «Πράσινης Κόλασης» η Subaru

Πέτρος Πιτσίνης
Βασίλισσα της «Πράσινης Κόλασης» η Subaru
To ταχύτερο τετράθυρο όχημα που μετρήθηκε ποτέ στο Νίρμπουργκρινγκ είναι Subaru και ο χρόνος μπορεί να ανταγωνιστεί σχεδόν ο,τι έχει τροχούς, ακόμη και hypercars αξίας εκατοντάδων χιλιάδων Ευρώ!

Μπορεί να απέχει σημαντικά από ένα μοντέλο παραγωγής, όμως αυτό το Impreza κατάφερε να θέσει νέα στάνταρ για τα τετράθυρα σεντάν στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ. Ειδικά εξελιγμένο από την Prodrive, το συγκεκριμένο Subaru κινείται από έναν δίλιτρο τετρακύλινδρο κινητήρα με απόδοση άνω των 600 ίππων και φυσικά, έχει μελετηθεί μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας στο κομμάτι του στησίματος και της μετάδοσης.

Ο χρόνος που «έγραψε» ήταν 6 λεπτά και 57,5 δευτερόλεπτα, μόλις μισό δευτερόλεπτο πιο αργός από εκείνον της Porsche 918 Spyder, 1,5 δευτερόλεπτο ταχύτερος από της Lamborghini Aventador των 750 ίππων και περισσότερα από έντεκα δευτερόλεπτα πιο γρήγορος από του Nissan GT-R!

Σύμφωνα με στέλεχος της Subaru, η έκδοση παραγωγής του Impreza WRX STi Type RA θα κινείται από τον γνωστό Boxer των 2.5 λίτρων με την απόδοση να ορίζεται στα 310 άλογα. Θα εξοπλίζεται με χειροκίνητο εξάρι σασμάν με επιλογέα short shift, θα έχει αναθεωρημένη ανάρτηση (συγκριτικά με το «απλό» WRX STi), φρένα της Brembo, εμπρός καθίσματα μπάκετ της Recaro, οροφή και αεροτομή από ανθρακονήματα και ζάντες 19 ιντσών της BBS με χαμηλό βάρος και ελαστικά υψηλών επιδόσεων Yokohama Advan Sport.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!