Γρίφος το σκασμένο ελαστικό του Φέτελ

Πέτρος Πιτσίνης
Γρίφος το σκασμένο ελαστικό του Φέτελ
Η Pirelli ακόμη δεν μπορεί να δώσει απάντηση για το κλατάρισμα που αντιμετώπισε ο Γερμανός οδηγός στο βρετανικό Γκραν Πρι, με το περιστατικό να παραμένει σωστό μυστήριο.

Άγνωστα παραμένουν τα αίτια κλαταρίσματος του ελαστικού για τον Σεμπάστιαν Φέτελ, στον αγώνα του Σίλβερστοουν στη Μεγάλη Βρετανία. Η Pirelli διενέργησε τις απαραίτητες έρευνες χωρίς να καταλήγει σε κάποιο σίγουρο συμπέρασμα, γεγονός που επηρεάζεται και από το σχεδόν κατεστραμμένο λάστιχο που έχει στη διάθεσή της, λόγω του ότι ο Φέτελ συνέχισε να οδηγεί μέχρι τα pits.

Μια από τις εκδοχές είναι πως ένα πολύ μικρό σκίσιμο στη γόμα πυροδότησε το κλατάρισμα, σε συνδυασμό με τη χαμηλή πίεση του ελαστικού, ωστόσο δεν έχει εξηγηθεί ακόμη ο τρόπος που δημιουργήθηκε η οπή. Κανένα άλλο σημείο του αυτοκινήτου δεν δείχνει πως κάτι πήγε στραβά, με το πιο πιθανό σενάριο να λέει ότι το μονοθέσιο της Ferrari πάτησε κάτι νωρίτερα και σιγά σιγά το πρόβλημα μεγάλωνε. Σύμφωνα με την Pirelli, σημαντικό ρόλο έπαιξε και το γεγονός ότι ο Φέτελ χρησιμοποιούσε τα ίδια ελαστικά για 32 γύρους.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!