Γιατί έμεινε έκπληκτος ο Κρις Χάρις; (vid)

Πέτρος Πιτσίνης
Γιατί έμεινε έκπληκτος ο Κρις Χάρις; (vid)
Είκοσι τέσσερις ώρες πίσω από τιμόνι της Bugatti Chiron, ο συνήθως λαλίστατος παρουσιαστής του Top Gear ξέμεινε από επίθετα θαυμασμού και επιφωνήματα.

Είναι ένας από τους ελάχιστους ανθρώπους σε αυτό τον πλανήτη που έχει οδηγήσει όλα τα supercars και hypercars, σε πίστα και σε δημόσιο δρόμο. Δημοσιογράφος με μεγάλη καριέρα που ξεκίνησε από το εμβληματικό βρετανικό περιοδικό Autocar, ο Χάρις βρέθηκε το 2016 στο καστ της πασίγνωστης εκπομπής Top Gear.

To 2017 o Χάρις, με την απομάκρυνση του Κρις Έβανς, που είχε αντικαταστήσει τους Κλάρκσον, Μέι και Χάμοντ στο Top Gear, κερδίζει τη θέση του κεντρικού παρουσιαστή μαζί με τους Ματ Λε Μπλάνκ και Μπόμπι Ράιντ.

Αυτό που ξέρει να κάνει πολύ καλά ο Χάρις είναι δοκιμές αυτοκινήτων και αυτό συνεχίζει και σήμερα, όπου η τελευταία του αποστολή τον έφερε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, για να οδηγήσει σε μερικούς έρημους αλλά υπέροχης χάραξης δρόμους το απόλυτο των hypercars: τη νέα Bugatti Chiron των 1.500 ίππων ισχύος, 457 χλ,./ώρα μέγιστης ταχύτητας και 2.5 εκατομμυρίων ευρώ κόστους.

Ακόμα και μόνο με τα τεχνικά της χαρακτηριστικά κατά νου, δεν μπορείς παρά να υποκλιθείς εμπρός στις δυνατότητες της Chiron. Ο Χάρις, αντίθετα, όπως και ο ίδιος δηλώνει στην αρχή του video ήταν σκεπτικός. Διότι η τεράστια ισχύς δεν σημαίνει αυτόματα και απόλαυση οδήγησης ή αποτελεσματικότητα σε συνθήκες πίστας.

Τελικά ο έμπειρος δημοσιογράφος πιάστηκε στα βρόχια της Chiron και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό, που ξέμεινε από κοσμητικά επίθετα. Σε μια αποστροφή του λόγου του, δήλωσε ότι «η Chiron εξολοθρεύει οποιοδήποτε άλλο hypercar δίχως δεύτερη σκέψη». Επειδή όμως οι λέξεις ωχριούν εμπρός σε αυτό που θα δείτε και θα ακούσετε –αυτό άλλωστε το κατάλαβε καλύτερα από όλους και ο ίδιος ο Χάρις- δείτε το video και επιβεβαιώστε την απόφαση για το ποιο αυτοκίνητο θα αγοράζατε, αν ανήκατε στους Κροίσους αυτού του κόσμου.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!