H Haas διατηρεί το ρόστερ της

Πέτρος Πιτσίνης
H Haas διατηρεί το ρόστερ της
Εν μέσω έντονης φημολογίας μεταγραφών στην F1, η νεότερη ομάδα επιβεβαιώνει πως δεν αλλάζει το δίδυμο των Γκροζάν και Μάγκνουσεν.

Η περίοδος της αγωνιστικής απραξίας προσφέρεται για έντονη φιλολογία περί μεταγραφών. Και παρότι το ενδιαφέρον στρέφεται κυρίως στα μεγάλα ονόματα του χώρου, με τους Φέτελ και Φερστάπεν να συντηρούν το μεγαλύτερο μέρος των φημών, στις μικρότερες ομάδες το κλίμα δεν είναι διαφορετικό.

Για να επικεντρωθεί λοιπόν στη δουλειά της, που δεν είναι άλλη από τη συλλογή βαθμών στο πρωτάθλημα, η Haas έσπευσε, μέσω του ιδρυτή και ιδιοκτήτη της Τζιν Χάας, να δηλώσει ότι οι δύο οδηγοί της παραμένουν: «Είναι ειλημμένη απόφαση η διατήρηση στην ομάδα των Γκροζάν και Μάγκνουσεν. Δεδομένης δε της συνέχειας στη συνεργασία μας, την επόμενη αγωνιστική χρονιά θα έχουμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα».

Ήδη, η Haas αντιμετωπίζει με αισιοδοξία των μέλλον, καθώς η έλευση του Μάγκνουσεν προς αντικατάσταση του Γκουτιέρεζ απέδωσε απτά αποτελέσματα, ήτοι 11 βαθμούς έως τώρα στο πρωτάθλημα. Για την ιστορία, ο Γκουτιέρεζ δεν είχε σκοράρει ούτε πόντο το 2016.

Ο Χάας πιστεύει ότι, παρότι η ομάδα έχει την ίδια βαθμολογία αυτή τη χρονιά συγκριτικά με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες να την αυξήσει σημαντικά στο τέλος της χρονιάς.

«Πέρυσι είχαμε περίπου 29 βαθμούς, όπως και φέτος, στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών την ίδια περίοδο. Ωστόσο, στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος δεν είχαμε την παραμικρή βαθμολογία. Αν όμως φέτος συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό, φιλοδοξώ να συλλέξουμε ακόμα 29 βαθμούς γεγονός που θα μας φέρει σε πολύ πλεονεκτικότερη θέση από πέρυσι».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!