Νίκη της Peugeot στο Silk Way Rally

Πέτρος Πιτσίνης
Νίκη της Peugeot στο Silk Way Rally
Η δεύτερη κατά σειρά νίκη της γαλλικής ομάδας στον εκτός δρόμου αγώνα των 9.599 χλμ., την αναδεικνύει σε απόλυτη κυρίαρχο των rally raid.

Μετά την διπλή νίκη στο Ντακάρ το 2016 και το 2017 και την επανάληψη του ίδιου θριάμβου στο ράλι Silk Way, η Peugeot μπορεί να απολαύσει τη μοναξιά της απόλυτης επιτυχίας. Αρχικά με το 2008 DKR, στη συνέχεια με τον 3008 DKR και πλέον με την εξελιγμένη εκδοχή DKR Maxi, η γαλλική εταιρεία «πόνταρε» στη μετάδοση της κίνησης στους δύο τροχούς για μεγαλύτερη ταχύτητα στους εκτός δρόμου αγώνες αντοχής -όπου μέχρι πριν από μερικά χρόνια η τετρακίνηση αποτελούσε αδιαμφισβήτητη επιλογή- και δικαιώθηκε.

Από τους τρεις οδηγούς της ομάδας στο Silk Way Rally των 9.599 και των 13, τελικά, σκελών, καθώς το 14ο και τελευταίο ακυρώθηκε, αυτός που είδε πρώτος την καρώ σημαία ήταν ο Σιρίλ Ντεσπρέ. Ο πολυνίκης του Ντακάρ Στεφάν Πετερανσέλ είχε μόλις στην 4η ειδική μια έξοδο και έχασε πολύ χρόνο, αλλά τελικά τερμάτισε πέμπτος στη γενική κατάταξη βοηθώντας πολύ τον Ντεσπρέ, ενώ ο Λεμπ, που είχε μάλιστα και την πιο πρόσφατη εκδοχή του αγωνιστικού «τέρατος» της Peugeot, εγκατέλειψε παρά τον καταιγιστικό ρυθμό έως το μέσο του αγώνα, από ατύχημα.

Γεγονός που αποδεικνύει την απόλυτη επικράτηση της Peugeot είναι ότι από τις 13 ειδικές διαδρομές του αγώνα τα Peugeot κέρδισαν τις 10 ενώ στις 7 από αυτές έκαναν τον 1-2 και σε δύο ειδικές το 1-2-3.

Επίσης, πέρα από τα ατυχήματα των Πετερανσέλ και Λεμπ, τόσο τα 3008 DKR όσο και το DKR Maxi αποδείχτηκαν εξαιρετικά γρήγορα και αξιόπιστα, κάτι που δίνει σημαντικές προοπτικές για την επίτευξη του χατ τρικ από την Peugeot στο ράλι Ντακάρ του 2018.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!