Στο παρά ένα του θριάμβου η Peugeot

Πέτρος Πιτσίνης
Στο παρά ένα του θριάμβου η Peugeot
Το 3008 DKR Maxi παραμένει στην κορυφή του Silk Way Rally μια ειδική πριν το τέλος του αγώνα, με τον Σιρίλ Ντεσπρέ να βλέπει πλέον εμπρός του μόνο τη νίκη.

Γρήγορο Στοίχημα σε Καλύτερες Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις (21+)!

Μετά το Ντακάρ, το Silk Way Rally αποτελεί την πιο μεγάλη πρόκληση στην κατηγορία των εκτός δρόμου αγώνων αντοχής. Για 9.599 χιλιόμετρα και για 14 ημέρες, ο εξαιρετικά σκληρός αυτός αγώνας που ξεκινάει από τη Μόσχα και καταλήγει στην πόλη Ξιάν τα Κίνας, δοκιμάζει στο απόλυτο όριο ανθρώπους και μηχανές.

Η Peugeot έφερε σε αυτόν την αναβαθμισμένη έκδοση Maxi του 3008 DKR, του απόλυτου κυρίαρχου στο Ντακάρ του 2017, με στόχο της δοκιμή τους ενόψει του εμβληματικού αγώνα το 2018. Οι ατυχίες δεν έλειψαν, με τον ατύχημα του Πετερανσέλ στο άνοιγμα του αγώνα και αυτό του Λεμπ στα μισά περίπου ενώ ήταν πρώτος με διαφορά, με τον πρώτο να συνεχίζει και τον δεύτερο να εγκαταλείπει. Μαζί εγκατέλειψε λαβωμένο και το Maxi 3008 DKR, το οποίο είχε δοθεί μόνο στον Λεμπ.

Τελικά ήταν ο Σιρίλ Ντεσπρέ αυτός που έμελλε να κατακτήσει την κορυφή και να παραμείνει σε αυτή, με τη βοήθεια του Πετερανσέλ που, στις τελευταίες ειδικές, ακολουθεί κατά πόδα τον πρωτοπόρο συναθλητή του αποτελώντας το φύλακα άγγελό του.

Με την τελευταία ειδική να ολοκληρώνεται το Σάββατο 22 Ιουλίου, η Peugeot ελπίζει σε μια καθαρή νίκη καθώς ο Ντεσπρέ έχει σημαντική διαφορά από τον δεύτερο, ενώ το μήκος της ειδικής είναι μόλις 100 χιλιόμετρα. Από την άλλη πλευρά είναι ιδιαίτερα απαιτητική, ωστόσο τόσο τα πληρώματα των 3008 DKR Maxi όσο και τα ίδια τα αυτοκίνητα, έχουν δείξει χαρακτηριστική αντοχή στις εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες των 13 προηγούμενων ημερών.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!