Πληθαίνουν οι μνηστήρες για την Ducati

Γιώργος Βαρίνος
Πληθαίνουν οι μνηστήρες για την Ducati
Βόμβα από το πρακτορείο Reuters! Σύμφωνα με το έγκριτο πρακτορείο η οικογένεια Benetton, θέλει να αποκτήσει την Ducati και να περάσει ξανά σε ιταλικά χέρια! Η διάσημη ιταλική φίρμα μοτοσυκλετών που τώρα αποτιμάται $1,2 δις είναι ιδιοκτησία της Audi, αλλά το Group VW θέλει να την πουλήσει.

Το Reuters αναφέρει πως η ιταλική οικογένεια Βenetton μέσω του Edizione Holding, του επενδυτικού όχηματος της οικογένειας Benetton, μάχεται με οικονομικά funds και δύο ινδικές εταιρείες κατασκευής μοτοσικλετών που θέλουν να αποκτήσουν τον έλεγχο της Ducati.

Στην Ducati έχει βάλει πωλητήριο η Volskwagen από τις αρχές του έτους αλλά γι αυτούς που δεν γνωρίζουν το σήριαλ να τους το θυμίσουμε.

Το 2012 η Audi αγόρασε την Ducati έναντι 860 εκατομμυρίων ευρώ για να μπει και η ιταλική φίρμα στον Όμιλο της Volkswagen. Το VW Group σκέφτεται το ενδεχόμενο πώλησης της premium μάρκας μοτοσυκλετών, σε μια προσπάθεια εύρεσης μετρητών, έπειτα από τις ανάγκες του σκάνδαλο Dieselgate. Η VW έχει διατηρήσει υπό την ηγεσία της την επενδυτική τράπεζα Evercore, ώστε να εκτιμήσει τις επιλογές της και να βρει κάποια λύση πάνω σε αυτό το θέμα. Η πιο πρόσφατη αποτίμηση της θρυλικής εταιρείας φτάνει στα 1,2 δις δολάρια.

Live Streaming στα κορυφαία πρωταθλήματα & Cash out για τον έλεγχο κάθε στοιχήματος (21+)!

Στη μάχη για την αγορά της Ducati από όσα γνωρίζουμε για την ώρα, εκτός της Benetton/Edizione Holding έχουν μπει, η αμερικάνικη αυτοκινητοβιομηχανία Polaris Industries, το αμερικάνικο fund, Βain Capital, καθώς και οι ινδικές εταιρείες κατασκευής μοτοσικλετών, Eicher Motors (Royal Enfield) και Bajaj Auto. Ενώ ακούστηκε αλλά δεν επιβεβαιώθηκε και το ενδιαφέρον της Ferrari που θα ήταν και το πιο λογικό.

Η Benetton ασχολήθηκε σοβαρά με τον χώρο των μηχανοκίνητων σπορ όταν δημιούργησε ομάδα της Formula 1 το 1985, όταν αγόρασε τις εγκαταστάσεις της Toleman Motorsport. Nα μην ξεχάσουμε πως το πρώτο πρωτάθλημα της καριέρας του Μίκαελ Σουμάχερ, το κέρδισε με μια Benetton!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!