Sold out εισιτηρίων στο Σπα λόγω Φερστάπεν

Πέτρος Πιτσίνης
Sold out εισιτηρίων στο Σπα λόγω Φερστάπεν
Τριάντα πέντε ημέρες πριν την έναρξη του αγώνα στο Βέλγιο, τα εισιτήρια έχουν εξαντληθεί. Ο λόγος, σύμφωνα με τον οργανωτή, είναι ο νεαρός Ολλανδός πιλότος της Red Bull.

Καθόλου άδικα, ο Μαξ Φερστάπεν θεωρείται το next big thing στην F1. Έχει δημιουργήσει ένα τεράστιο αριθμό θαυμαστών, καθώς η οδήγησή του δείχνει μέταλλο νικητή όχι μόνο με την ταχύτητα αλλά και με την εμμονή του για διάκριση.

Μαχητικός, ταχύς και ταυτόχρονα επικοινωνιακός, ο Μαξ έχει φέρει κάτι από την αύρα του Ρόσι στην F1. Στη χώρα του δε, ο πολλά υποσχόμενος πιτσιρικάς λατρεύεται κυριολεκτικά και αυτό φαίνεται ακόμα και στο Βέλγιο. Στον αγώνα της διάσημης πίστας στο Σπα, τα εισιτήρια σχεδόν εξαντλήθηκαν –και μιλάμε για 260.000 περίπου «μαγικά» χαρτάκια όλο το αγωνιστικό τριήμερο.

Σύμφωνα με τον εμπορικό υπεύθυνο του αγώνα Αντρέ Μαές, εν πολλοίς υπεύθυνος για αυτό το εξαιρετικά θετικό φαινόμενο είναι ο Μαξ Φερστάπεν. Το 2016, περισσότεροι από 25.000 Ολλανδοί είχαν κατακλύσει τις κεντρικές κερκίδες της πίστας, ενώ φέτος αναμένονται υπερδιπλάσιοι. Επίσης, πολλοί είναι οι οπαδοί του Μαξ από τη Γερμανία και την υπόλοιπη κεντρική Ευρώπη, που θα συρρεύσουν στο Βέλγιο.

Στην τεράστια αύξηση της ζήτησης εισιτηρίων, που παρόμοιά της έχει να δει η πίστα από το 2001 και την εποχή του Μίκαελ Σουμάχερ στη Ferrari, όπου οι Γερμανοί κατέκλυζαν το Βέλγιο, μεγάλο ρόλο παίζει προφανώς και η απουσία του γερμανικού γκραν πρι από το φετινό ημερολόγιο. Οι Γερμανοί λάτρεις της F1 μπορούν πολύ εύκολα να βρεθούν στο Βέλγιο και αυτό αυξάνει τη ζήτηση.

Για να αποζημιώσουν τα στίφη των θεατών, οι οργανωτές ετοιμάζουν πάρα πολλές δραστηριότητες, μεταξύ αυτών και την επάνοδο στην πίστα μιας Benetton B192 του 1992, με την οποία ο Μίκαελ Σουμάχερ πραγματοποίησε την πρώτη του από έξι συνολικά νίκες στη βελγική πίστα στο Σπα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!