Στο βορειότερο Ακρωτήρι της Ευρώπης με Honda Africa Twin

Gazzetta team
Στο βορειότερο Ακρωτήρι της Ευρώπης με Honda Africa Twin
Ο Έλληνας ηθοποιός, Γιώργος Πυρπασόπουλος, ταξίδεψε με Honda Africa Twin από το Όσλο της Νορβηγίας μέχρι το Νόρντκαπ, που είναι το βορειότερο Ακρωτήρι της Ευρώπης.

Μία ξεχωριστή εμπειρία έζησαν 40 λάτρεις της μοτοσικλέτας χάρη στη Honda Motors Europe. Αυτή ήταν η πρώτη αποστολή Adventure Road, που διοργάνωσε η εταιρεία της ιαπωνικής φίρμας στην Ευρώπη και περιελάμβανε και ελληνική συμμετοχή.

Η εταιρεία «Αδελφοί Σαρακάκη ΑΕΒΜΕ», Επίσημος Εισαγωγέας-Διανομέας της Honda στην Ελλάδα, έδωσε μία Honda CRF1000L Africa Twin στον ηθοποιό Γιώργο Πυρπασόπουλο για να διασχίσει τη διαδρομή από το Όσλο της Νορβηγίας μέχρι το Νόρντκαμπ, που είναι το βορειότερο Ακρωτήρι της Ευρώπης, μήκους 3,570 χιλιομέτρων. Το ταξίδι έγινε από τις 26 Ιουνίου μέχρι τις 3 Ιουλίου, με τον γνωστό ηθοποιό να εκφράζει τον ενθουσιασμό του, πριν αναχωρήσει για το Όσλο.

«Έχω ταξιδέψει πολύ στην ζωή μου, αλλά όχι με μοτοσικλέτα. Για το ταξίδι αυτό είμαι πολύ ενθουσιασμένος και για την καλύτερη προετοιμασία μου η εταιρεία Αδελφοί Σαρακάκη μου παραχώρησε μία Africa Twin για λίγες ημέρες, με την οποία ταξίδεψα από τη Θεσσαλονίκη μέχρι το Γύθειο, ενώ ταυτόχρονα συμμετείχα και στο Level 1 του California Superbike School, που διοργανώθηκε στην πίστα των Μεγάρων», ήταν τα λόγια του.

Αφού επέστρεψε στα πάτρια εδάφη, μοιράστηκε την εμπειρία του. «Το άψογα οργανωμένο ταξίδι που ετοίμασε η Honda για τις σαράντα Africa Twin, με τους ετερόκλητους αναβάτες ήταν μία ξεχωριστή εμπειρία.

Η εμπειρία μου με την Africa Twin ήταν μοναδική, καθώς πιστεύω ότι είναι μία από τις πιο ασφαλείς και φιλικές μοτοσικλέτες, με εξαιρετική προστασία από τον αέρα, πολύ γκάζι, για τα δικά μου δεδομένα, και πολύ ξεκούραστη ακόμη και μετά από πολλές ώρες οδήγησης. Απ' όλο το ταξίδι είναι δύσκολο να ξεχωρίσω ένα πράγμα, ωστόσο μένει μία χαρακτηριστική γεύση, μία απόχρωση.

Είναι αυτό το πράσινο τοπίο, οι άπειρες λίμνες που περνάς και βλέπεις τον ορίζοντα διπλό, να συνεχίζει προς τα κάτω σ' ένα τέλειο αντίγραφο. Κι έπειτα είναι και η στιγμή που φτάνεις στο Νόρντκαπ, αυτή η αίσθηση της ολοκλήρωσης.

Έχεις προσδώσει στο σημείο σχεδόν μεταφυσικές ιδιότητες όλες αυτές τις μέρες, όσο ταξιδεύεις παράλληλα με τον Βόρειο Ατλαντικό για να το προσεγγίσεις. Εκείνη τη στιγμή όλα τα χιλιόμετρα που διένυσες μετουσιώνονται σε ένα χειροπιαστό πράγμα, αγγίζεις το μνημείο στην άκρη και νιώθεις τον δρόμο που διέσχισες για να φτάσεις εκεί. Είναι από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές».

Τέλος, να σημειωθεί ότι το Νόρντκαπ αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στον κόσμο των φίλων της μοτοσικλέτας, καθώς χιλιάδες κόσμος το επισκέπτονται κάθε χρόνο απ' όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης, ενώ στο εν λόγω ταξιδι συμμετείχαν κατά κύριο λόγο bloggers, δημοσιογράφοι και άνθρωποι της βιομηχανίας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!