Με 700 ίππους η Porsche 911 GT2 RS (pics & vid)

Gazzetta team
Με 700 ίππους η Porsche 911 GT2 RS (pics & vid)
Ένα... κτήνος δημιούργησε η Porsche, με την 911 GT2 RS να βγάζει 700 ίππους και να πιάνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 2,8 δεύτερα.

Τη νέα 911 GT2 RS παρουσίασε η Porsche και πρόκειται για ένα... κτήνος. Αυτό διότι κάτω από το καπό βρίσκεται ο εξακύλινδρος κινητήρας των 3.8 λίτρων με twin-turbo, ο οποίος αποδίδει 700 ίππους και 750 Nm ροπή, με τη μετάδοση της κίνησης να γίνεται στους πίσω τροχούς.

Γεγονός που προσφέρει και εξαιρετικές επιδόσεις, αφού το νέο μοντέλο της γερμανικής φίρμας επιταχύνει από στάση σε 100 χλμ./ώρα σε μόλις 2,8 δεύτερα, πιάνει τα 0-200 χλμ./ώρα σε 8,3 και τα 0-300 χλμ./ώρα σε 22,1 δεύτερα, τη στιγμή που η μέγιστη ταχύτητα φτάνει τα 340 χλμ./ώρα. Βέβαια, όλα αυτά την κάνουν να... βάζει κάτω οποιοδήποτε γρήγορο μοντέλο στην αγορά, ενώ παραμένει επιβπλητικά όμορφη, έπειτα από τις τελευταίες αλλαγές που τις έχουν γίνει.

Μία εξ' αυτών αφορά το κιβώτιο ταχυτήτων 7 σχέσεων της Porsche Doppelkupplung, που έχει σαφείς και σύντομες αλλαγές, ενώ είναι διαθέσιμο το mode PDK SPORT για ιδιαίτερα δυναμικές αλλαγές των ταχυτήτων.

Από εκεί και πέρα, η οροφή είναι από μαγνήσιο, βλέπουμε πτερύγια μπροστά και πίσω, το καπό του χώρου αποσκευών να είναι από ανθρακόνημα, ποδιά εμπρός και πίσω, η οποία έχει κατασκευαστεί από ελαφριά πολυουρεθάνη, πίσω και πλαϊνά παράθυρα από πολυανθρακικό και πίσω σιγαστήρες, που είναι κατασκευασμένοι από τιτάνιο.

Επίσης, διακρίνονται τα κεραμικά φρένα της Porsche και τα Bi-Xenon ως βασικά φώτα, ενώ η τιμή αγγίζει τις 254,5 χιλιάδες ευρώ. Τέλος, να σημειωθεί ότι ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί οι τιμές της μέσης κατανάλωσης της 911 GT2 RS, ενώ διατίθεται σε πολλά χρώματα με στάνταρ το μαύρο, το λευκό, το κόκκινο και το κίτρινο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!