Ζυγίζει τις επιλογές της για Κούμπιτσα η Renault

Gazzetta team
Ζυγίζει τις επιλογές της για Κούμπιτσα η Renault
Η Renault ζυγίζει τις επιλογές της, ώστε να αποφασίσει αν θα δώσει την ευκαιρία ή όχι στον Ρόμπερτ Κούμπιτσα να κάνει δοκιμές στην Ουγγαρία, κάτι που δεν είναι εύκολο.

Γρήγορο Στοίχημα σε Καλύτερες Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις (21+)!

Οδεύοντας προς το Γκραν Πρι της Ουγγαρίας, συμπληρώνεται σιγά-σιγά και το γκριντ για το διήμερο των δοκιμών που θα γίνουν το πρώτο διήμερο του Αυγούστου στο Ουγγαρόρινγκ. Ωστόσο, τα βλέμματα επικεντρώνονται στο τι θα κάνει με τον Ρόμπερτ Κούμπιτσα η Renault.

Εδώ και αρκετό καιρό έχει γίνει γνωστό ότι υπάρχει πιθανότητα ο Πολωνός να λάβει μέρος στις δεύτερες δοκιμές εξέλιξης εντός της σεζόν, αφού έχει εντυπωσιάσει με την απόδοσή του και την ετοιμότητά του στις δύο δοκιμές που έχει κάνει έως τώρα.

Έτσι, η ομάδα του Ένστοουν ζυγίζει τις επιλογές της, ώστε να αποφασίσει αν θα του δώσει την ευκαιρία να οδηγήσει και το τωρινό μονοθέσιό της. Κάτι που, βέβαια, δεν είναι εύκολο, αφού είναι αυστηροί οι κανονισμοί της Formula1, όσον αφορά τις δοκιμές.

Αυτοί λένε ότι θα πρέπει να δίνονται ευκαιρίες σε ρούκι οδηγούς, που δεν έχουν πάνω από δύο Γκραν Πρι στο ενεργητικό τους, με τον Κούμπιτσα να μετράει 76 εκκινήσεις στην καριέρα του με τις BMW Sauber και Renault και να μη λογίζεται ως ρούκι, παρά το γεγονός ότι έχει να τρέξει στην F1 έξι χρόνια.

Ωστόσο, υπάρχει κι άλλος τρόπος, πέρα από το να βρει... τρύπα στους κανονισμούς η Renault. Αυτός είναι να γίνουν ξεχωριστές δοκιμές με τον Κούμπιτσα σε πίστα που δε φιλοξενεί αγώνες της Formula1.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς, ένας οδηγός που έχει τουλάχιστον δύο χρόνια να αγωνιστεί στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού μπορεί να κάνει δοκιμές εγκλιματισμού, σε περίπτωση που θα αντικαταστήσει κάποιον άλλον οδηγό.

Με άλλα λόγια, θα μπορούσε να δηλώσει η Renault ότι ο Κούμπιτσα θα είναι ο αντικαταστάτης του Τζόλιον Πάλμερ, ώστε να μπει στο τιμόνι της RS17 σε σιρκουί που δεν έχει Γκραν Πρι στο καλεντάρι αυτή τη στιγμή. Βέβαια, αυτό το ενδεχόμενο έχει και ρίσκο, καθώς αν κριθεί ότι ο Κούμπιτσα δεν είναι έτοιμος, τότε οι Γάλλοι θα χάσουν μία από τις ημέρες των χειμερινών δοκιμών εξέλιξης του 2018.

Μένει, λοιπόν, μία εβδομάδα για να δούμε ποια θα είναι η απόφασή τους. Τέλος, να σημειωθεί ότι ο Καναδός Νίκολας Λατίφι, που μετράει 1 νίκη και 5 παρουσίες στο βάθρο στη Formula 2, θα πάρει τη θέση του Νίκο Χούλκενμπεργκ στις δοκιμές του Ουγγαρόρινγκ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!