Έκανε το όνειρο πραγματικότητα ο Οζιέ (vid)

Πέτρος Πιτσίνης
Έκανε το όνειρο πραγματικότητα ο Οζιέ (vid)
Τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής WRC, όμως o Γάλλος οδηγός είχε το όνειρο να οδηγήσει ένα μονοθέσιο της F1 και τα κατάφερε χάρη στην Red Bull.

«Όταν ήμουν παιδί το είδωλό μου ήταν ο (αείμνηστος) Άιρτον Σένα. Πάντα ήθελαν να οδηγήσω ένα αυτοκίνητο της F1» εξομολογείται ο τέσσερις χρονιές στη σειρά παγκόσμιος πρωταθλητής WRC.

Ο Σεμπαστιέν Οζιέ, συνεχιστής της παράδοσης ενός προηγούμενου θρύλου και συμπατριώτη του, του Σεμπαστιέν Λεμπ, κατάκτησε τους τίτλους του με την ομάδα της VW. Φέτος όμως μετακινήθηκε στην M-Sport και συμμετέχει με Ford Fiesta WRC, καθώς η VW αποσύρθηκε από το παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι.

Έχοντας λοιπόν ως χορηγό τη Red Bull, ο Γάλλος δεν έχασε την ευκαιρία και χρησιμοποίησε τα «μεγάλα μέσα» για να κάνει το παιδικό του όνειρο πραγματικότητα. Φυσικά η αυστριακή εταιρεία δεν του έδωσε το νεότερο όπλο της ομάδας, την RB13, αλλά μια RB7 του 2011.

Καθόλου άσχημα όμως για τον Οζιέ, ο οποίος μάλιστα είχε για πολλούς γύρους δική του την πίστα Red Bull Ring στο Σπίλμπεργκ της Αυστρίας, με καθοδηγητή τον «πολύ» Ντέιβιντ Κούλθαρντ.

«Οδήγησα αρχικά με το traction control και σταδιακά το αφαίρεσα» δήλωσε ο Οζιέ μετά την εμπειρία που είχε. «Αν αναλογιστεί κανείς πόσο ιδιαίτερα και γρήγορα είναι τα αυτοκίνητα αυτά, ο χρόνος προσαρμογής που απαιτούν δεν είναι μεγάλος. Απόλαυσα την κάθε στιγμή και πραγματικά είμαι ευγνώμων για την ευκαιρία που μου έδωσε η Red Bull».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!