Δείτε live το πρώτο «αγροτικό» της Mercedes (pics & vid)

Gazzetta team
Δείτε live το πρώτο «αγροτικό» της Mercedes (pics & vid)
Σήμερα παρουσιάζεται το Mercedes X Class, το πρώτο ανοικτό φορτηγό της γερμανικής εταιρείας στην ιστορία της. Το Gazzetta.gr θα παρουσιάσει σε live streaming την παρουσίαση από το Κέιπ Τάουν της Νοτίου Αφρικής.

H Mercedes παρουσιάζει την δική της εκδοχή, στην κατηγορία των ανοικτών ελαφρών φορτηγών με 4 πόρτες και 4 θέσεις. Τα γνωστά σε μας δικάμπινα «αγροτικά». Το Mercedes X Class θα βασίζεται στο πετυχημένο Nissan Navara και αποτελεί συνέχεια της συνεργασίας του ομίλου της Daimler με αυτόν της Renault Nissan, που εκτείνεται από την κοινή χρήση κινητήρων πετρελαίου 1.500 και 1.600 κυβικών, μέχρι πλαισίων για τα Smart και Twingo.

Με την άνοιξη των SUV που χρησιμοποιούνται κυρίως για χρήση μέσα στην πόλη, τα pick-up αλλάζουν χαρακτήρα και αποκτούν μια πιο έντονη διάσταση οχημάτων ελεύθερου χρόνου, με πιο σκληροπυρηνικό χαρακτήρα. Η Mercedes δεν μπορούσε να μην έχει το κορυφαίο όχημα στην κατηγορία και έτσι, με βάση το εξαιρετικό Nissan Navara, δίνει την δική της υπερπολυτελή εκδοχή στην κατηγορία. Ήδη στη χώρα μας πάρα πολλοί αγρότες περιμένουν πως και πως το X Class, όπως μας πληροφόρησε ο Αντώνης Στιβαχτάρης της Promauto που κάνει εκδηλώσεις με «καραβάνια» αγροτικών φορτηγών στην επαρχία και γνωρίζει από πρώτο χέρι τις προτιμήσεις των Ελλήνων αγροτών.

Η εξωτερική εμφάνιση του μοντέλου είναι εξαιρετικά δυναμική, με μυώδη τονισμένα φτερά, που αποτελούν ένα ενιαίο σύνολο με τα φαρδιά μαρσπιέ. Οι τεράστιοι τροχοί των 22 ιντσών συμπληρώνουν την εξωτερική εντυπωσιακή εικόνα. Το εσωτερικό θα ακολουθεί την σχεδίαση των μεγάλων SUV της εταιρείας με μια μεγάλη οθόνη πολλαπλών λειτουργιών ενώ φυσικά θα υπάρχουν όλα τα μοντέρνα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού όσο και οι δυνατότητες διασύνδεσης smartphones.

Σήμερα θα μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά κατά πάσα πιθανότητα η X Class θα εφοδιάζεται με τον γνωστό diesel των 3.0 λίτρων της μάρκας, ενώ είναι δυνατόν να τοποθετηθεί και ο τετρακύλινδρος πετρελαιοκινητήρας των 2.300 κυβικών που χρησιμοποιείται και στο Navara. Τέλος οι πληροφορίες μας αναφέρουν και για ένα σύνολο βενζίνης, μάλλον 2.000 κυβικών που δεν ενδιαφέρει την χώρα μας.

Οι εκδόσεις παραγωγής της X Class, δεν θα διαφέρουν σημαντικά από το αντίστοιχο πρωτότυπο. Η Mercedes στοχεύει στις αγορές της Ευρώπης, Λατινικής Αμερικής, Νότιου Αφρικής και Αυστραλίας. Για τις ΗΠΑ δεν υπάρχει για την ώρα πρόβληεψη καθώς το μέγεθός της Χ Class είναι μικρό για τα δεδομένα της εκεί αγοράς.

Μείνετε συντονισμένοι στο Gazzetta.gr ώστε να παρακολουθήσετε σε ζωντανή μετάδοση από το Κέιπ Τάουν της Νοτίου Αφρικής σήμερα το απόγευμα στις 20.15 ώρα Ελλάδος, την Παγκόσμια Πρεμιέρα της εντυπωσιακής X Class.

https://youtu.be/MGk7QsinmKQ​

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!