Επιλογή ο Κούμπιτσα για Renault, «παίζει» και του Σάινθ

Gazzetta team
Επιλογή ο Κούμπιτσα για Renault, «παίζει» και του Σάινθ
Ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα φαίνεται πως είναι πιο κοντά στην επιστροφή του στη Formula1, με τον Σιρίλ Αμπιτεμπούλ να τονίζει ότι δεν υπάρχουν, πλέον, εμπόδια και ότι αποτελεί επιλογή για το 2018. «Παίζει» και το όνομα του Κάρλος Σάινθ.

Γρήγορο Στοίχημα σε Καλύτερες Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις (21+)!

Όσο περνάει ο καιρός και δεν έχουμε εξελίξεις στη silly season, «φουντώνουν» ολοένα και περισσότερο οι φήμες για το μέλλον των οδηγών της Formula1. Ένας εξ' αυτών είναι εκτός του γκριντ αυτή τη στιγμή και ο λόγος γίνεται για τον Ρόμπερτ Κούμπιτσα. Ο Πολωνός αναζητεί τη μεγάλη επιστροφή στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού και έχει την ευκαιρία να το πράξει αυτό με τη Renault.

Οι δοκιμές του στη Βαλένθια έδειξαν ότι βρίσκεται σε πολύ καλή φυσική κατάσταση, όμως χρειάστηκαν και αυτές της πίστας «Πολ Ρικάρντ» για να πείσει ο 32χρονος τους Γάλλους ότι μπορεί να ανταπεξέλθει ξανά σε τόσο υψηλό επίπεδο. Μάλιστα, την Τετάρτη (12/7) συμπλήρωσε 90 γύρους και, πλέον, δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο, όπως είπε ο Σιρίλ Αμπιτεμπούλ, για την επιστροφή του στην F1.

«Μπορώ μόνο να σας πω ότι ακόμα είναι γρήγορος, συνεπής και έχει τον ενθουσιασμό που πάντα είχε στην ομάδα. Είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για τα επόμενα βήματα. Αυτή τη στιγμή η προσοχή εστιάζεται στο να πάρουμε το μέγιστο από τους τωρινούς οδηγούς μας και το πακέτο μας. Θα σκεφτούμε το 2018 εν ευθέτω χρόνω, αλλά όχι αυτή τη στιγμή.

Δε θέλω να πω ναι ή όχι, όμως έχουμε δει ότι δεν υπάρχουν εμπόδια. Η κατάσταση είναι πολύπλοκη, δεν το κάνουμε για δημόσιες σχέσεις, ακόμα κι αν συγκεντρώνει πολλά μέσα ενημέρωσης και προσδοκίες. Νοιαζόμαστε για τον Ρόμπερτ πολύ περισσότερο απ' ό,τι γι' αυτό», δήλωσε ο επικεφαλής της Renault από το Σίλβερστοουν, όπου διεξήχθη το Γκραν Πρι της Μεγάλης Βρετανίας.

Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως ο Κούμπιτσα «αποτελεί επιλογή για το 2018», αν και όλα δείχνουν ότι είναι η πρώτη επιλογή της ομάδας του Ένστοουν για τη νέα σεζόν, αφού ψάχνουν τον αντικαταστάτη του Τζόλιον Πάλμερ, από τον οποίο δεν έχουν μείνει ικανοποιημένοι. Από τη μεριά του, ο Κούμπιτσα έδειξε για μία ακόμα φορά έτοιμος να πραγματοποιήσει το μεγάλο... comeback.

«Από πλευράς φυσικής κατάστασης δεν υπάρχουν προβλήματα. Οι αμφιβολίες μου για τις ικανότητές μου έχουν εξαφανιστεί με αυτές τις δύο ημέρες δοκιμών. Δεν φοβάμαι, πλέον, να είμαι σε αυτό το επίπεδο, αλλά απομένει πολύς δρόμος ακόμη». Όσο για τον Πάλμερ, υπήρξε το δημοσίευμα της Auto Bild Motorsport ότι θα αντικατασταθεί από τον Κάρλος Σάινθ στο Γκραν Πρι της Ουγγαρίας και πως για να γίνει αυτό θα τα... σκάσει η Renault στη Red Bull.

Το σενάριο αυτό διαψεύστηκε αμέσως από τον Αμπιτεμπούλ, όμως ο Κρίστιαν Χόρνερ επανήλθε με νέες δηλώσεις ότι οι «κόκκινοι ταύροι» είναι ανοιχτοί σε όποια πρόταση έχει τη σωστή τιμή, αφού έχει συμβόλαιο μέχρι το 2019. «Ο Σάινθ έχει συμβόλαιο με τη Red Bull και απομένουν ακόμα δύο χρόνια σε αυτό.

Τον εκτιμούμε ως περιουσιακό στοιχείο και αυτό έχει την αξία του. Αν υπάρχει η επιθυμία από μία άλλη ομάδα να τον έχει, θα πρέπει να έχει μία τιμή. Αν κάποιος έκανε πρόταση, θα την εξετάζαμε. Όμως, θα πρέπει να έχει μία σημαντική τιμή επειδή έχουμε επενδύσει στν Κάρλος. Δε θα δώσουμε έτσι απλά το περιουσιακό στοιχείο», είπε ο Χόρνερ.

Ωστόσο, σε περίπτωση που γίνει η αντικατάσταση του Πάλμερ από τον Σάινθ για το υπόλοιπο της σεζόν, τότε το όνομα του Ισπανού... παίζει αυτόματα και για την επόμενη σεζόν. Άλλωστε, ο ίδιος έχει ξεκαθαρίσει ότι δε θα μείνει για μία ακόμη χρονιά στην Toro Rosso.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!