Η Μύκονος έκανε τον Χάμιλτον να... τρέχει σαν αστραπή! (pic)

Πέτρος Πιτσίνης
Η Μύκονος έκανε τον Χάμιλτον να... τρέχει σαν αστραπή! (pic)
Άκουσε τα εξ’ αμάξης ο Βρετανός πρωταθλητής που προτίμησε τη Μύκονο από τη φιέστα της F1 στο Λονδίνο, η αλάνθαστη όμως οδήγησή του έκανε τους συμπατριώτες του να παραμιλούν.

Πλησίασε τον Φέτελ στον 1 βαθμό στη μάχη του πρωταθλήματος. Έπιασε το ρεκόρ οδηγών – θρύλων, όπως ο Τζίμι Κλαρκ και ο Αλέν Προστ, με πέντε νίκες στο Σίλβερστοουν. Ταυτόχρονα, έφτασε τις 57 νίκες στην καριέρα του, κατέκτησε την pole, την πρώτη θέση και τον ταχύτερο γύρο στο βρετανικό γκραν πρι. Πραγματικά δεν έμεινε τίποτα, που να μην σάρωσε το περασμένο Σαββατοκύριακο ο Χάμιλτον και, σε αυτή την επιτυχία, μεγάλο μερίδιο έχει η Ελλάδα και ειδικά η Μύκονος.

Όπως διαβάσατε στο InMotion ήδη από τις 11 Ιουλίου, ο Χάμιλτον μεταξύ του αγώνα της Αυστρίας και αυτού στην πατρίδα του, επέλεξε να περάσει ένα όμορφο τριήμερο στη Μύκονο συνοδεία της Γουίνι Χάρλοου. Ωστόσο, την Τετάρτη 12 Ιουλίου η F1 είχε οργανώσει μια τεράστια «παρέλαση» όλων των ομάδων και των οδηγών στο κέντρο του Λονδίνου. Στην οποία, ο μόνος απών εκ των πιλότων ήταν ο Βρετανός πρωταθλητής.

Η επιλογή αυτή του Χάμιλτον σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως και κυρίως δηκτικά, ενώ μεγάλη ήταν η απογοήτευση των συμπατριωτών του, που ένιωσαν «προδομένοι» από τη στάση του ινδάλματός του. Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη 13 Ιουλίου, ο Χάμιλτον φυσικά και ρωτήθηκε για το γεγονός. Η απάντησή του ήταν ότι η πίεση ήταν μεγάλη και συσσωρευμένη και πως έκρινε ότι, για το καλό της ομάδας και της δικής του ισορροπίας, χρειαζόταν ένα μικρό διάλειμμα.

Ακόμα και μετά τις λεκτικές του εξηγήσεις, ο Χάμιλτον, με δεδομένη την αντίδραση στα social media, δεν έπεισε το πικαρισμένο κοινό του, το οποίο συνέχισε τις θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με προβλήματα στην ομάδα, για να αποδώσει την κίνηση του Χάμιλτον να προτιμήσει το ελληνικό νησί και την Χάρλοου, αντί του Λονδίνου και του σόου της F1.

Μεταξύ μας, ποιος δεν θα χειροκροτούσε την επιλογή του Χάμιλτον; Να όμως που τα λόγια του Βρετανού ήταν κάτι περισσότερο από ειλικρινή και το τριήμερο του αγώνα τα στόματα όλων έκλεισαν ερμητικά. Και άνοιξαν τώρα, μόνο για να αποθεώσουν και πάλι τον Βρετανό παγκόσμιο πρωταθλητή. Το άρθρο της εφημερίδας Daily Express είναι τόσο χαρακτηριστικό, όσο και η νέα περίοδος απόλυτης λατρείας που απολαμβάνει –και πάλι- στη χώρα του ο Χάμιλτον.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!