Πρωτιά παρά τις ατυχίες για Peugeot στο Silk Way

Πέτρος Πιτσίνης
Πρωτιά παρά τις ατυχίες για Peugeot στο Silk Way
To ράλι των 9.599 χιλιομέτρων από τη Ρωσία στην Κίνα ολοκληρώνεται σε τέσσερις ημέρες, με την Peugeot στην πρώτη θέση αλλά τον Loeb εκτός μάχης κορυφής.

Έχοντας κερδίσει 7 από τις 9 ειδικές του ράλι αντοχής Silk Way, ο Σεμπαστιέν Λεμπ φάνταζε απόλυτος κυρίαρχος και αυτός που θα ανέβαινε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου στις 22 Ιουλίου στην Κίνα.

Σε έναν τόσο μεγάλο και επικίνδυνο αγώνα ωστόσο, τα προγνωστικά ανατρέπονται σε μια στιγμή και η 9η ειδική διαδρομή του αγώνα ήταν αυτή που έστειλε τον Λεμπ στην κοίτη ενός ξερού ποταμού και το 3008 DKR σοβαρά τραυματισμένο. Μετά από 2:30 ώρες χαμένες, ο Λεμπ εκκίνησε και πάλι για να σταματήσει λίγο αργότερα περιμένοντας το φορτηγό του service.

Ο νικητής της ειδικής Στεφάν Πετερανσέλ και συναθλητής του Λεμπ με Peugeot 3008 DKR σταμάτησε να βοηθήσει το συμπατριώτη του, ωστόσο δεν μπορούσε να προσφέρει πολλά πράγματα και συνέχισε χάνοντας 7 λεπτά αλλά όχι την πρώτη θέση.

Ο Πετερανσέλ είχε προβλήματα στην αρχή του αγώνα όπου είχε χάσει περισσότερες από δύο ώρες και αυτός, ωστόσο σταδιακά κλείνει τη διαφορά και ανεβαίνει στην κατάταξη, όπου πλέον είναι στην 11η θέση της γενικής. Παρά τις ατυχίες όμως, η Peugeot δεν έχει χάσει την επαφή με την κορυφαία θέση της γενικής κατάταξης, στην οποία βρίσκεται ο Σιρίλ Ντεσπρέ, ο τρίτος οδηγός της γαλλικής ομάδας με το 3008 DKR #100.

Με τέσσερις ημέρες να απομένουν για την ολοκλήρωση του πολύ σκληρού και απρόβλεπτου αγώνα, ο Ντεσπρέ πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός και να μην ρισκάρει την πρωτιά που τόσο άλλωστε επιθυμεί η Peugeot, ενώ ο Λεμπ δεν έχει πλέον καμία ελπίδα διάκρισης, παρά μόνο τερματισμού. Ο Πετερανσέλ αντίθετα μπορεί να υπολογίζει σε είσοδο στη δεκάδα και –ανάλογα με τις ατυχίες των πρώτων- ίσως σε ακόμα καλύτερη κατάταξη.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!