Έκλεψε ονομασία η Mercedes-Benz;

Έκλεψε ονομασία η Mercedes-Benz;

Η Mercedes-Benz φαίνεται ότι υπέπεσε σε... γκάφα, αφού έκλεψε την ονομασία EQ της κινέζικης Chery, με τις δύο εταιρείες να βρίσκουν τη λύση.

Έκλεψε ονομασία η Mercedes-Benz;

Την παραγωγή του ηλεκτρικού SUV θα ξεκινήσει η Mercedes-Benz από το 2019, όμως φαίνεται ότι την έβαλε σε μπελάδες. Η γερμανική μάρκα επέλεξε να το ονομάσει EQ, που αποτελεί... παραλλαγή του IQ. Όμως, την εν λόγω ονομασία χρησιμοποιεί και η Chery από την Κίνα στα μοντέλα της από το 2014, όταν επέλεξε τα eQ και eQ1, με αποτέλεσμα να υπάρχει... θέμα.

Γι' αυτό, οι δύο εταιρείες έπρεπε να βρουν μία λύση κατα κατάφεραν, ώστε να αποφύγουν τη διαμάχη. Η Mercedes-Benz, λοιπόν, θα προσθέτει στην ονομασία του μοντέλου γράμματα, τα οποία θα αντιστοιχούν στο μέγεθος του μοντέλου.

Για παράδειγμα το ηλεκτρικό C-Class θα λέγεται EQC. Από τη μεριά της, η Chery θα χρησιμοποιεί αριθμούς δίπλα στα δύο γράμματα, δηλαδή eQ1, eQ2 και... πάει λέγοντας. Με αυτόν τον τρόπο, έμειναν αμφότερες οι πλευρές ευχαριστημένες, ώστε να συνεχίσουν την πορεία τους προς τον ηλεκτρικό κόσμο της αυτοκίνησης.

Τέλος, να σημειωθεί ότι το ηλεκτρικό SUV των Γερμανών θα... φοράει δύο ηλεκτρικούς κινητήρες, που θα αποδίδουν συνολικά 400 ίππους, με τις μπαταρίες λιθίου να κατασκευάζονται από την Daimler και να έχουν χωρητικότητα 70 kWh, που θα δίνουν τη δυνατότητα για αυτονομία έως 500 χιλιόμετρα με μία μόλις φόρτιση, ενώ η επιτάχυνση από στάση σε 100 χλμ./ώρα θα γίνεται σε 5 δεύτερα.

Best of internet