Περίμενε περισσότερα ο Φέτελ

Gazzetta team
Περίμενε περισσότερα ο Φέτελ
Ο Σεμπάστιαν Φέτελ περίμενε περισσότερα πράγματα στον αγώνα του Σίλβερστοουν, όμως από την εκκίνηση ήταν δύσκολο το έργο του.

Λίγο πριν την εκκίνηση του αγώνα στο Σίλβερστοουν είδαμε να βγαίνει καπνός από τα φρένα του Σεμπάστιαν Φέτελ. Κάτι που έδειξε ότι θα έχει από την αρχή δύσκολο έργο ο Γερμανός, αφού η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, όπως λέει και ο ελληνικός λαός.

Έτσι κι έγινε, με δεδομένο ότι η εκκίνησή του ήταν κακή, πάλευε για πολλή ώρα να περάσει τον Μαξ Φερστάπεν, τον οποίο άφησε πίσω στο πιτ στοπ, ενώ προς το τέλος είχε το ίδιο πρόβλημα με τον Κίμι Ραϊκόνεν, δηλαδή κλαταρισμένο μπροστινό ελαστικό. Γεγονός που τον οδήγησε στα πιτς για δεύτερη φορά και στην έβδομη θέση, με αποτέλεσμα να χάσει σημαντικό έδαφος στη μάχη του τίτλου.

Ωστόσο, είναι και πάλι μπροστά, με διαφορά έναν βαθμό από τον Λιούις Χάμιλτον, με τον ίδιο να τονίζει ότι περίμενε περισσότερα από αυτόν τον αγώνα, αν και παραδέχτηκε πως ήταν δύσκολα τα πράγματα από την αρχή. «Δε θα κατηγορήσω κανέναν. Εκείνη τη στιγμή αισθανόμουν εντάξει. Ο Κίμι είχε παρόμοιο πρόβλημα και το ελαστικό του ήταν τουλάχιστον πέντε ή έξι γύρους πιο φρέσκο.

Μας εξέπληξε και τους δύο. Το τριήμερο θα μπορούσε να είναι λίγο καλύτερο, αλλά όχι καταστροφή. Είχαμε καλό μονοθέσιο, ειδικά στις στροφές, και ήταν καλή η ισορροπία. Στον αγώνα τα φρένα έπιασαν φωτιά από την εκκίνηση και από τότε ήταν δύσκολο. Μετά δεν μπορούσα να περάσω τον Μαξ (Φερστάπεν), τα κατάφερε με το πιτ στοπ.

Ακολούθως, φαινόταν ότι θα τερματίσω τρίτος ή τέταρτος. Ήταν ξεκάθαρο ότι ο Βαλτέρι (Μπότας) θα περνούσε επειδή είχα κολλήσει. Κάποια μικροπράγματα εδώ κι εκεί οδήγησαν σ' ένα πολυάσχολο απόγευμα», είπε, αρχικά, ο τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής. Όσο για τη μάχη με τον Φερστάπεν, ξεκαθάρισε πως δεν τον βοήθησε και τόσο, αφού του κόστισε σε χρόνο και απ' ό,τι φάνηκε και σε ελαστικά.

«Δε με βοήθησε καθόλου. Είμαι σίγουρος ότι φαινόταν ωραία η μάχη, αλλά ήθελα να περάσω και δεν τα κατάφερα. Προσπάθησα τα πάντα», πρόσθεσε ο Φέτελ. Έτσι, θα προσπαθήσει να ανακάμψει στο Γκραν Πρι της Ουγγαρίας, ώστε να διατηρήσει το προβάδισμά του και στο καλοκαιρινό διάλειμμα της Formula1.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!