Δώσε χώρους στο λαό

Γιώργος Βαρίνος
Δώσε χώρους στο λαό
Το Fiat Tipo Station Wagon με τον πετρελαιοκινητήρα των 120 ίππων αξίζει μια από τις κορυφαίες θέσεις στην κατηγορία των προσιτών οικογενειακών, όντας πρακτικό, ευρύχωρο και οικονομικό.

Σε μια προσπάθειά της να επανέλθει στην κατηγορία των μικρών οικογενειακών, από την οποία απουσίαζε για χρόνια, η Fiat παρουσίασε ένα νέο μοντέλο και του έδωσε το όνομα Tipo, ξυπνώντας –ευχάριστες- αναμνήσεις από το παρελθόν. Το δημιούργημά της είναι ενδιαφέρον σχεδιαστικά, καθώς χαρακτηρίζεται από σύγχρονες γραμμές και δυναμικό ύφος, όπως αρμόζει εξάλλου και στην ιταλική καταγωγή του. Η έκδοση Station Wagon που δοκιμάσαμε μας άρεσε αισθητικά, αφού δεν δείχνει άχαρη όπως διάφοροι ανταγωνιστές της και ταυτόχρονα κρύβει επιδέξια τον όγκο της με ορισμένες σχεδιαστικές παρεμβάσεις στο πεντάθυρο αμάξωμά της.

Το εσωτερικό του Tipo είναι επίσης καλοσχεδιασμένο, χωρίς όμως να πρωτοτυπεί σε κάποιο επίπεδο. Οι επιβάτες κάθονται πολύ άνετα, ανεξάρτητα αν βρίσκονται στις εμπρός ή τις πίσω θέσεις. Το πορτμπαγκάζ με τη χωρητικότητα των 550 λίτρων – και έως 1.650 λίτρα με αναδιπλωμένα τα πίσω καθίσματα - είναι... έτοιμο να αντιμετωπίσει ακόμη και τις πιο δύσκολες οικογένειες και η καμπίνα μετρά αρκετές θήκες για αντικείμενα, σε βολικά σημεία. Τα πλαστικά που έχουν χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή του εσωτερικού είναι σκληρά, χωρίς αυτό να σημαίνει πως είναι κακής ποιότητας ή φθηνά. Ούτως ή άλλως δεν θα ενοχλήσουν ποτέ με τριξίματα και περίεργους θορύβους, οπότε δεν τίθεται...

Διαβάστε ολόκληρη την δοκιμή εδώ!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!