Άτυχος ο Ρικιάρντο

Gazzetta team
Άτυχος ο Ρικιάρντο
Ο Ντάνιελ Ρικιάρντο στάθηκε άτυχος στις κατατακτήριες δοκιμές του Σίλβερστοουν, καθώς αντιμετώπισε πρόβλημα στο τούρμπο και ανησυχεί για περαιτέρω ποινές. Φερστάπεν: «Δεν ήταν το ιδανικό τριήμερο».

Ενώ ήταν πρώτος στους χρόνους, ο Ντάνιελ Ρικιάρντο ακινητοποίησε το μονοθέσιό του στην άκρη της πίστας, αφού ανέφερε πρόβλημα στο τούρμπο. Ο Αυστραλός έχει, ήδη, ποινή πέντε θέσεων, όμως θα εκκινήσει 19ος, αφού ο Φερνάντο Αλόνσο θα το πράξει αυτό από το πιτ λέιν λόγω της ποινής των 25 θέσεων, και φοβάται για περαιτέρω ποινές, σε περίπτωση που χρειαστεί να αλλάξει κάτι στον κινητήρα.

«Έχασα ισχύ και μετά άκουσα περίεργους θορύβους από το τούρμο. Ακόμα δεν ξέρω πολλά για το πώς λειτουργούν τα μονοθέσια, αλλά ξέρω πώς ακούγεται ένα τούρμπο. Το μονοθέσιο κυλούσε και μετά έσβησαν όλα. Σκέφτηκα ότι μπορώ να το φροντίσω μέχρι τα πιτς, αλλά μετά έσβησαν τα πάντα. Είναι σίγουρα μεγάλη αποτυχία και δεν μπορούσαμε να το σώσουμε.

Δε γνωρίζω πόσο θα μας επηρεάσει αυτό για το υπόλοιπο της σεζόν, με το να χάσουμε έναν κινητήρα, όμως ίσως να είναι διορθώσιμος. Είναι απογοητευτικό επειδή ξέρουμε ότι αυτές οι συνθήκες θα μας έδιναν μία παραπάνω ευκαιρία, ήμασταν γρήγοροι στην αρχή. Η αυριανή είναι μία άλλη μέρα.

Είμαι απογοητευμένος που δεν μπορεσα να δείξω περισσότερα από αυτά που μπορούσα να κάνω στις κατατακτήριες δοκιμές. Έχουμε δουλειά μπροστά μας για να το επαναφέρουμε. Είτε σε αυτές τις συνθήκες, είτε σε στεγνές, μπορούμε να παλέψουμε για να μπούμε στη δεκάδα. Αυτός ο καιρός θα με βοηθούσε να ανακτήσω μερικές θέσεις», δήλωσε ο πιλότος της Red Bull, με το πέρας της διαδικασίας.

Φερστάπεν: «Δεν ήταν το ιδανικό τριήμερο»

Από τη μεριά του, ο Μαξ Φερστάπεν τόνισε ότι δεν ήταν ιδανικό το τριήμερο για τον ίδιο, αφού προσπαθούσε να βρει πρόσφυση. Ο Ολλανδός απείχε 1.5 δεύτερο από τον Λιούις Χάμιλτον και ελπίζει σε μερική δόση τύχης στον αυριανό αγώνα.

«Δεν είμαι χαρούμενος επειδή ήμασταν μακριά από τους πρωτοπόρους. Όλο το τριήμερο δεν μπορούσαμε να φέρουμε το μονοθέσιο εκεί που θέλαμε, δεν είχαμε την πρόσφυση που θέλαμε, οπότε δεν ήταν το ιδανικό. Θα είναι δύσκολο να τους νικήσουμε, αλλά ελπίζω κάτι να συμβεί και να έχω μερική τύχη».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!