Εντυπωσιακό ρεκόρ από την Jaguar E-Pace (vid)

Πέτρος Πιτσίνης
Εντυπωσιακό ρεκόρ από την Jaguar E-Pace (vid)
Η επίσημη παρουσίαση του νέου συμπαγούς SUV της βρετανικής εταιρείας, συνοδεύτηκε και από ένα αρκετά ριψοκίνδυνο ρεκόρ Γκίνες.

Στα χωράφια των Mercedes GLA, BMW X1 και Audi Q3, φύτρωσε και η E-Pace, ο πιο πρόσφατος καρπός της Jaguar.

Μαζί με την F-Pace του 2016 και την ηλεκτρική I-Pace που θα δούμε το 2018, η Jaguar χτίζει μια ολόκληρη γενιά SUV για να ανέβει στο τρένο της εμπορικής επιτυχίας της κατηγορίας αυτής.

Το νέο E-Pace έχει μήκος 4,345 μέτρα και πλάτος 1.984 μέτρα, στοιχείο που του εξασφαλίζει μια πολύ συμπαγή και στιβαρή παρουσία. Η αισθητική του σαφώς έλκει την καταγωγή της από το F-Pace, με πιο έντονα σπορ στοιχεία.

Αυτός μάλιστα, ο σπορ χαρακτήρας, είναι που η Jaguar αναδεικνύει περισσότερο στην επίσημη επικοινωνία του μοντέλου της. Για να τον ενισχύσει δε όσο το δυνατόν περισσότερο, έδωσε το πράσινο φως στον οδηγό δεξιοτεχνίας Τέρι Γκράντ, να πραγματοποιήσει μια ριψοκίνδυνη εγκάρσια περιστροφή 270 μοιρών στον αέρα, που εξασφάλισε μάλιστα και ρεκόρ Γκίνες.

Όσον αφορά στο αυτοκίνητο συνδυάζει δυναμισμό με άνεση και πολυτέλεια, ακριβώς όπως θα περίμενε κανείς από ένα συμπαγές SUV κύρους. Μεγάλες δυνατότητες συνδεσιμότητας και εξατομίκευσης στο εσωτερικό, επικουρούνται από υλικά κορυφαίας ποιότητας και αφαιρετική σχεδίαση.

Στον τομέα των τεχνικών χαρακτηριστικών το μοντέλο διατίθεται με προαιρετική ενεργητική ανάρτηση και σύγχρονα κινητήρια σύνολα της σειράς Ingenium. Όλα δίλιτρα, βενζίνης και diesel, τα αποδίδουν από 250 έως και 300 ίππους τα πρώτα και από 150 έως 240 ίππους τα δεύτερα.

Η μετάδοση πραγματοποιείται μέσω χειροκίνητων κιβωτίων 6 σχέσεων ή αυτόματων 9, ενώ η κίνηση μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς, εκτός από την έκδοση diesel των 150 ίππων που είναι προσθιοκίνητη. Το νέο SUV της Jaguar θα είναι το πιο προσιτό στη γκάμα της, σε τιμές όμως που ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστές, με διαθεσιμότητα αργότερα μέσα στο 2017.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!