Η νέα «μάχη» της Ford

Πέτρος Πιτσίνης
Η νέα «μάχη» της Ford
Έχοντας αυτή τη στιγμή την πρωτιά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αντοχής (WEC) στην κατηγορία της, η Ford Chip Ganassi ετοιμάζεται για τον αγώνα της Κυριακής στο Ring.

Η προσπάθεια κατάκτησης του παγκόσμιου πρωταθλήματος αντοχής 2017 της FIA ξαναρχίζει αυτό το Σαββατοκύριακο με τις “6 Ώρες του Nürburgring”. Η Ford Chip Ganassi Racing Team είναι έτοιμη να υπερασπιστεί την πρωτιά της, μετά από μία εξαιρετική εμφάνιση στις 24 Ώρες του Le Mans.

Με την ευρωπαϊκή έδρα της Ford στην Κολωνία, οι 6 Ώρες του Nürburgring είναι ένας εντός έδρας αγώνας για τη ομάδα, που θα απολαύσει τη στήριξη των ντόπιων οπαδών της στη μάχη για κορυφαίες διακρίσεις.

Στο WEC, αυτή τη στιγμή η Ford είναι πρώτη στην κατάταξη των κατασκευαστών, εννέα βαθμούς μπροστά από την περσινή νικήτρια Ferrari. Οι Άντι Πριό και Χάρι Τίνκνελ βρίσκονται στην κορυφή της κατάταξης των οδηγών της κατηγορίας GT, με προβάδισμα 11 βαθμών από το πλήρωμα της #97 Aston Martin. Οι συνάδελφοί τους Στέφαν Μούκε Ολιβιέ Πλα, βρίσκονται στην 5η θέση, με 31 βαθμούς διαφορά από το άλλο #67 Ford GT, αλλά απομένουν ακόμα 6 αγώνες και όλα τα ενδεχόμενα ε΄ναι ανοιχτά.

Ο αγώνας «6 Ώρες του Nürburgring» ξεκινά αυτή την Κυριακή στις 14.00 ώρα Ελλάδας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!