Με Peugeot 5008 στην εθνική γιορτή της Γαλλίας (pics)

Gazzetta team
Με Peugeot 5008 στην εθνική γιορτή της Γαλλίας (pics)
Ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, επέλεξε να πάει στους εορτασμούς της εθνικής γιορτής της Γαλλίας μ' ένα Peugeot 5008.

Κάθε χρόνο στις 14 Ιουλίου η Γαλλία έχει την εθνική της γιορτή, ή αλλιώς την Ημέρα της Βαστίλης, καθώς γιορτάζει την ένωση της χώρας από το 1789, όταν... έπεσε η μοναρχία και ξεκίνησε η Επανάσταση. Στους εορτασμούς βρέθηκε και ο Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος επέλεξε κάτι ξεχωριστό για τη μεταφορά του.

Ο νέος πρόεδρος των Γάλλων μετέβη, λοιπόν, στα Ηλύσια Πεδία μ' ένα Peugeot 5008. Ο λόγος για το SUV της γαλλικής μάρκας, αν και το προηγούμενο μοντέλο ήταν minivan, που μοιράζεται την πλατφόρμα ΕΜΡ2 με το DS 7 και άλλα μοντέλο της Peugeot, της Citroen, της DS και της Opel. Κατασκευάστηκε στο Ρεν, κέρδισε τον τίτλο «Εγγύηση Γαλλικής Προέλευσης» και βραβεύτηκε από την οργάνωση Pro France.

«Το προεδρικό αυτοκίνητο είναι ένα μοναδικό όχημα, με ξεχωριστές προσαρμογές, που συναντούν τις απαιτήσεις της βελτιωμένης ασφάλειας», ανέφερε η PSA. Τέλος, να σημειωθεί ότι δεν έχουν γίνει γνωστές περαιτέρω τεχνικές λεπτομέρειες του Peugeot 5008, ώστε να μη γνωρίζουμε τα μηχανικά σύνολα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!