Ηρωικές στιγμές διάσωσης από φλεγόμενο αυτοκίνητο (vid)

Πέτρος Πιτσίνης
Ηρωικές στιγμές διάσωσης από φλεγόμενο αυτοκίνητο (vid)
Ένα τροχαίο ατύχημα στο Αζερμπαϊτζάν είχε ως συνέπεια την ανάφλεξη ενός αυτοκινήτου, που χάρη στην επέμβαση θαρραλέων οδηγών δεν ήταν μοιραίο για τους επιβαίνοντες.

Σε αυτοκινητόδρομο του Αζερμπαϊτζάν, ένα Lada προσέκρουσε στο πίσω μέρος ενός Volga και σε λίγα δευτερόλεπτα, το δεύτερο έπιασε φωτιά.

Αυτό όμως δεν ήταν το μόνο πρόβλημα που είχαν να αντιμετωπίσουν οι τρεις επιβάτες του Volga. Παρότι το ατύχημα δεν ήταν ιδιαίτερα σφοδρό, το αμάξωμα στρέβλωσε, οι πόρτες δεν άνοιγαν και κινδύνευαν να καούν ζωντανοί, αργά και βασανιστικά.

Καταλυτική ωστόσο για την αίσια έκβαση του ατυχήματος ήταν η επέμβαση ενός ηλικιωμένου άντρα, που χωρίς να χάσει χρόνο έσπασε με κλωτσιά το παράθυρο του οδηγού. Την ίδια κίνηση έκανε σε αυτό του συνοδηγού ένας ακόμα οδηγός που έσπευσε για βοήθεια και έτσι, απεγκλωβίστηκαν και οι τρεις επιβάτες.

Το συμβάν, πέραν της τραγικότητάς του και την ηρωικής κυριολεκτικά αντίδρασης των συνανθρώπων μας στην περίπτωση αυτή, αποδεικνύει και την τεράστια σημασία της σωστής σχεδίασης και κατασκευής των αμαξωμάτων των αυτοκινήτων, για την ασφάλεια των επιβαινόντων. Τα σύγχρονα αυτοκίνητα, ακόμα και σε ιδιαίτερα σφοδρά ατυχήματα, δεν εγκλωβίζουν τους επιβάτες τους και διατηρούν σχεδόν ανέπαφο το εσωτερικό τους.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!