Επαγγελματικές μετακινήσεις πρώτης θέσης

Πέτρος Πιτσίνης
Επαγγελματικές μετακινήσεις πρώτης θέσης
Η Ford αποκάλυψε το νέο Tourneo Custom, το οποίο μπορεί να μεταφέρει με ανέσεις first class μέχρι εννέα επιβάτες σε μία νέα, πολυτελή καμπίνα.

Κατάλληλο για μεταφορά προσώπων, προσωπική χρήση ή δραστηριότητες ελεύθερου χρόνου, το νέο Tourneo Custom θα διατίθεται για παραγγελία το δεύτερο εξάμηνο του 2017, ενώ οι παραδόσεις του θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2018.

Στην τολμηρή, νέα εμφάνιση του Tourneo Custom διακρίνεται το σχεδιαστικό DNA των τελευταίων επιβατικών μοντέλων Ford, με μία χαρακτηριστική τραπεζοειδή μάσκα τοποθετημένη ψηλά και δυναμικούς, λεπτούς προβολείς που εκτείνονται στη μυώδη γραμμή των πλευρών του οχήματος.

Διατίθεται μία σειρά προηγμένων τεχνολογιών προβολέων, ενώ όλα τα οχήματα διαθέτουν τα χαρακτηριστικά νέα φώτα ημέρας LED με τις οι ανώτερες εκδόσεις να έχουν επίσης προβολείς HID Xenon.

Η προηγμένη σχεδίαση συνεχίζεται και στο εσωτερικό με ένα νέο πίνακα οργάνων, που βασίζεται στη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της Ford – που έκανε το ντεμπούτο της στο νέο Fiesta – προσφέροντας μία ελκυστική διάταξη, επηρεασμένη από τη σχέση των καταναλωτών με έξυπνες ηλεκτρονικές συσκευές και tablet.

Οι νέες οθόνες και ο πίνακας ελέγχου έχουν σχεδιαστεί με κριτήριο την αυξημένη εργονομία και την ευχρηστία, ενώ οι ανώτερες εκδόσεις διαθέτουν ανεξάρτητη έγχρωμη οθόνη αφής 8 ιντσών εμπνευσμένη από tablet και λειτουργεί με χειρονομίες pinch & swipe.

Για μέγιστη ευελιξία στη διαμόρφωση και χρήση του πίσω τμήματος της καμπίνας, το νέο Tourneo Custom είναι το μοναδικό όχημα στην κατηγορία που προσφέρει έξι ατομικά καθίσματα. Οι δύο πίσω σειρές παρέχουν δυνατότητα συνεδριακής διάταξης για εύκολη πρόσβαση και επικοινωνία μεταξύ των επιβατών, ή σε δύο σειρές τριών καθισμάτων με κατεύθυνση προς τα εμπρός.

Στις ανώτερες εκδόσεις, τα έξι ατομικά καθίσματα μπορούν να αναδιπλώνονται πλήρως, να αναστρέφονται και να αποθηκεύονται ή να αφαιρούνται τελείως, επιτρέποντας στους πελάτες να δημιουργούν ευρυχωρία τύπου λιμουζίνας, να μεγιστοποιούν το χώρο αποσκευών ή να ικανοποιούν τις δικές τους επαγγελματικές ή προσωπικές απαιτήσεις.

Οι πίσω επιβάτες θα εκτιμήσουν επίσης το πιο αποδοτικό σύστημα A/C που παρέχει ταχύτερη ψύξη ή θέρμανση, τις έξι θύρες USB και το ηχοσύστημα 10 ηχείων ρυθμισμένο για ένα πλούσιο και ισορροπημένο ήχο, ανεξάρτητα από τη διάταξη των πίσω καθισμάτων.

Το νέο Tourneo Custom λανσάρει αρκετά συστήματα υποστήριξης οδηγού και είναι το πρώτο όχημα στην κατηγορία με Intelligent Speed Limiter, που επιτρέπει αυτόματη ρύθμιση μέγιστης ταχύτητας για να παραμένει εντός νόμιμων ορίων, με τη χρήση του συστήματος Traffic Sign Recognition για την ανίχνευση πινακίδων ορίων ταχύτητας.

Το νέο μοντέλο προσφέρει επίσης Blind Spot Information System με Cross Traffic Alert, που προειδοποιεί τους οδηγούς οι οποίοι εξέρχονται με όπισθεν από ένα χώρο στάθμευσης για πιθανή διέλευση άλλων οχημάτων πίσω τους.

Τα νέα χαρακτηριστικά προστίθενται στην ολοκληρωμένη γκάμα τεχνολογιών που ήδη διατίθενται για το Tourneo Custom, όπως Pre-Collision Assist με Pedestrian Detection emergency braking system, Lane Keeping Alert, Side Wind Stabilisation και Adaptive Cruise Control.

Το νέο Tourneo Custom διατίθεται με τον προηγμένο κινητήρα Ford EcoBlue diesel σε εκδόσεις 105, 130 και 170 ίππων, με σημαντικά πλεονεκτήματα στο κόστος χρήσης και τις επιδόσεις, κατανάλωση καυσίμου βελτιωμένη κατά 13%, εκπομπές CO2 από 162 g/km, και ροπή στις χαμηλές στροφές αυξημένη κατά 20%.

Η τελευταία έκδοση περιλαμβάνει επίσης ένα άμεσης απόκρισης εξατάχυτο αυτόματο κιβώτιο SelectShift, ένα μοναδικό στην κατηγορία σύστημα πίσω αερανάρτησης για μία ευέλικτη και άριστα ελεγχόμενη συμπεριφορά σε όλο το εύρος συνθηκών φορτίου, και προαιρετικές 17-άρες ζάντες αλουμινίου για βελτιωμένη οδική συμπεριφορά και αποτελεσματικότερο φρενάρισμα.

Για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις επαγγελματικών πελατών και ιδιωτών που αναζητούν την απόλυτη έκδοση, το νέο Tourneo Custom θα διατίθεται με το αναβαθμισμένο πακέτο Titanium X που περιλαμβάνει δερμάτινη ταπετσαρία, SYNC 3 με δορυφορική πλοήγηση και κάμερα οπισθοπορείας, και προβολείς HID Xenon στάνταρ.

Για εκείνους που επιθυμούν μία πιο δυναμική εξωτερική εμφάνιση και ένα στιλάτο σπορ εσωτερικό, προτείνεται επίσης η νέα έκδοση Sport. Αυτό το πακέτο συνδυάζει τον κινητήρα 170 ίππων, ένα πλήρες εξωτερικό κιτ αμαξώματος με δύο λωρίδες καπό και μοναδικές ζάντες αλουμινίου 17-ιντσών μαζί με μερικώς δερμάτινο σαλόνι.

Η γκάμα του Tourneo Custom συνεχίζει να προσφέρει εκδόσεις οκτώ ή εννέα θέσεων, με δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε κοντό και μακρύ μεταξόνιο. Το μακρύτερο μοντέλο προσφέρει πρόσθετο χώρο αποσκευών πίσω από την τρίτη σειρά καθισμάτων.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!