Απόλυτος κυρίαρχος του Silk Way Rally η Peugeot (vid)

Πέτρος Πιτσίνης
Απόλυτος κυρίαρχος του Silk Way Rally η Peugeot (vid)
Με τους Λεμπ και Ντεσπρέ στις θέσεις 1 και 2 είναι σε εξέλιξη το rally raid των 9.599 χιλιομέτρων από τη Ρωσία στην Κίνα.

Με την τέταρτη ειδική στο Καζακστάν να κρύβει εκπλήξεις λόγω της έντονης νεροποντής, ο Γάλλος 9 φορές πρωταθλητής στο WRC οδηγεί με σημαντική διαφορά περίπου δύο ωρών από το δεύτερο Ντεσπρέ τον εκτός δρόμου αγώνα αντοχής Silk Way Rally, που ξεκίνησε από τη Μόσχα στις 7 Ιουλίου και θα τερματίσει στην κινεζική πόλη Ξιάν στις 22 Ιουλίου.

Η Peugeot συμμετέχει με τα ανανεωμένα για το 2007 3008 DKR, τα οποία κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση σε αυτό τον αγώνα. Οι Λεμπ, Ντεσπρέ και Πετερανσέλ είναι οι οδηγοί των 3 αυτοκινήτων, που δείχνουν να έχουν τον πρώτο λόγο καθώς μέχρι και αυτή τη στιγμή οι δύο πρώτοι βρίσκονται στην κορυφή. Ο νικητής του ράλι Ντακάρ Στεφάν Πετρανσέλ είχε μια έξοδο από το δρόμο που του κόστισε περισσότερες από δύο ώρες, συνεχίζει όμως τον αγώνα που έχει ακόμα 10 ημέρες και φυσικά τα πάντα μπορούν να συμβούν.

Το Silk Way Rally δεν συγκρίνεται σε σκληρότητα με το Ντακάρ, καθώς κατά βάση πραγματοποιείται σε χαραγμένους χωμάτινους δρόμους, ωστόσο το τεράστιο μήκος του και η πολυήμερη εξέλιξή του βάζουν σε μια πολύ σκληρή δοκιμασία οχήματα και οδηγούς. Δικαίως, θεωρείται το next big thing στους αγώνες rally raid, μετά το διάσημο Ντακάρ.

Ο αγώνας εξελίσσεται κατά κύριο λόγο στη Ρωσία και στην Κίνα με ενδιάμεσο πέρασμα από το Καζακστάν και περιλαμβάνει 14 σκέλη με αντίστοιχες ειδικές διαδρομές. Οι τελευταίες έχουν μήκος 4.094 χιλιόμετρα. Συνολικά, οι φετινές συμμετοχές ανέρχονται σε 385 οχήματα όλων των κατηγοριών.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!