H μεγάλη επιστροφή του Hyundai Tucson

Γιώργος Βαρίνος
H μεγάλη επιστροφή του Hyundai Tucson
Το νέο Tucson τοποθετεί τους Κορεάτες στην «καρδιά» της κατηγορίας των SUV και κόβει κάθε δεσμό με το παρελθόν, αφού μόνο το όνομα το συνδέει με τους προγόνους του.

Πριν από λίγα χρόνια, γράφαμε πως η Hyundai έχει ξεπεράσει την εποχή που έφτιαχνε απλώς τίμια και αξιόπιστα αυτοκίνητα, αφού τα σύγχρονα μοντέλα της δεν είχαν να ζηλέψουν τίποτε από τον – συνήθως ακριβότερο - ανταγωνισμό. Όσο περνάει ο καιρός επιβεβαιωνόμαστε όλο και περισσότερο, με τρανό παράδειγμα το νέο Tucson. Το SUV της κορεάτικης φίρμας δεν θυμίζει σε τίποτα τον... συνονόματο πρόγονό του (το παλαιότερο Tucson, δηλαδή), ούτε το ix35, που ήταν ο εκπρόσωπος της Hyundai για κάποια χρόνια στην κατηγορία.
Με «ψαρωτική» μάσκα και δυναμικό σχήμα από όλες τις πλευρές του αμαξώματος, τραβάει την προσοχή και κερδίζει το στοίχημα της πρώτης ματιάς. Παρατηρώντας το καλύτερα διακρίνεις ακόμη μερικά στοιχεία, όπως είναι η ικανή απόσταση από το έδαφος και τα μαύρα προστατευτικά πλαστικά, που ενισχύουν τη "macho" εικόνα του νέου Tucson προς τα έξω.

Η μεγαλύτερη έκπληξη ωστόσο έρχεται εκ των έσω. Η καμπίνα του Tucson έχει σοβαρή σχεδίαση και η προτεραιότητα έχει δοθεί στην εργονομία και τη λειτουργικότητα. Έτσι όλα τα χειριστήρια είναι σε απόσταση βολής από τον οδηγό και τα συστήματα που συναντάμε ελέγχονται...

Διαβάστε ολόκληρη την δοκιμή εδώ, με περισσότερες φωτό και πολλές πληροφορίες!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!