Καθαρή ή παράνομη η εκκίνηση του Μπότας; (vids)

Gazzetta team
Καθαρή ή παράνομη η εκκίνηση του Μπότας; (vids)
Ως την εκκίνηση της ζωής του χαρακτήρισε αυτή στον αγώνα της Αυστρίας ο Βαλτέρι Μπότας, όμως οι απόψεις διίστανται για το αν είναι καθαρή ή πρόκειται για jump start.

Στην εξαιρετική του εκκίνηση στον αγώνα της Αυστρίας αναφέρθηκε στις πρώτες του δηλώσεις από το βάθρο του Σπίλμπεργκ ο Βαλτέρι Μπότας. Ο Φινλανδός τη χαρακτήρισε ως την εκκίνηση της ζωής του, καθώς είχε αντίδραση μόλις 201 χιλιοστά του δευτερολέπτου, κάτι που προκαλέσει παράπονα.

Μάλιστα, οι αγωνοδίκες την εξέτασαν για ενδεχόμενο jump start, όμως από το ριπλέι φάνηκε σε πρώτη φάση ότι έφυγε, με το που έσβησαν τα κόκκινα φώτα. Βέβαια, υπάρχουν και βίντεο, που δείχνουν ότι κινούνται οι τροχοί του πριν σβήσουν τα κόκκινα φώτα, με τις απόψεις να διίστανται.

Όπως και να έχει, ήταν σίγουρα μία εξαιρετική εκκίνηση, που θα έχει να τη θυμάται σε όλη του τη ζωή ο πιλότος της Mercedes, που γλίτωσε την ποινή. «Είχα ένα μικρό deja vu με ό,τι συνέβη στη Ρωσία.

Είχα την εκκίνηση της ζωής μου. Ήμουν πολύ μπροστά», είπε, αρχικά. Στη συνέχεια, ρωτήθηκε ότι ίσως να έγινε διεκδικητής του τίτλου, αφού πλησίασε τους δύο πρωτοπόρους στη βαθμολογία. Ο ίδιος απάντησε πως πιστεύει ακόμα και ότι μπορεί να στεφθεί παγκόσμιος πρωταθλητής.

«Ακόμα δεν είμαστε ούτε στα μισά της σεζόν, αλλά εγώ και η ομάδα πιστεύουμε ότι μπορώ να κατακτήσω το πρωτάθλημα», πρόσθεσε. Βέβαια, ο Μπότας είναι στο -35 από τον Σεμπάστιαν Φέτελ και στο -15 από τον Λιούις Χάμιλτον, όμως μέχρι το τέλος της σεζόν όλα είναι πιθανά, καθώς μιλάμε για διαφορές που εύκολα καλύπτονται.

Εσείς τι πιστεύετε; Ήταν καθαρή η εκκίνηση του Μπότας ή επρόκειτο για jump start;

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!