Με εργοστασιακή ομάδα στη Formula E η Audi

Gazzetta team
Με εργοστασιακή ομάδα στη Formula E η Audi
Στον ηλεκτρικό κόσμο της Formula E φαίνεται πως ρίχνει το βάρος η Audi αναλαμβάνοντας τα ηνία της Abt Schaeffler από τη νέα σεζόν.

Μετά την αποχώρησή της από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής και το Λε Μαν, η Audi φαίνεται ότι είχε συγκεκριμένο σκοπό που προχώρησε σε αυτή την κίνηση. Η γερμανική μάρκα, όπως όλα δείχνουν, θα ρίξει το βάρος στους ηλεκτρικούς αγώνες και στη Formula E, όπου θα βρίσκεται με εργοστασιακή ομάδα από τη νέα σεζόν.

Αυτό θα γίνει μέσω της ανάληψης των ηνίων από την Abt Schaeffler, την οποία στηρίζει από την πρώτη στιγμή της εμπλοκής της στο πρώτο πλήρως ηλεκτρικό πρωτάθλημα με μονοθέσια. Έτσι, η Abt Schaeffler Audi Sport θα μετονομαστεί σε Audi Sport Abt Schaeffler, με την εταιρεία με τους τέσσερις κύκλους να επιχειρεί ό,τι και οι Jaguar, DS.

«Στηρίζουμε τη Formula E με ολοένα και μεγαλύτερη ένταση τους τελευταίους μήνες, στους αγώνες, στην εξέλιξη των νέων μονάδων ισχύος και στις διάφορες δραστηριότητες εκτός πίστς.

Η Audi θα είναι η πρώτη γερμανική εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων, που θα εμπλακεί σε αυτό το πρωτάθλημα, αρχής γενομένης από την επόμενη σεζόν, που είναι επίσης δέσμευση της εταιρείεας μας στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, στην πίστα και την επόμενη χρονιά στους δρόμους με το νέο Audi E-tron», δήλωσε ο επικεφαλής τεχνικός εξέλιξης της Audi, Πέτερ Μέρτενς.

Από εκεί και πέρα, να σημειωθεί ότι αυτή η αλλαγή δεν αναμένεται να φέρει αλλαγές και στο οδηγικό δίδυμο, αφού κατά πάσα πιθανότητα θα διατηρήσει τους Λούκας ντι Γκράσι, τον εργοστασιακό οδηγό της Audi και πρώην πιλότο της Formula1, και Ντάνιελ Αμπτ, τον γιο του ιδιοκτήτη της ομάδας, Χανς-Γιούργκεν Αμπτ.

Τέλος, να σημειωθεί ότι η Abt είναι δεύτερη αυτή τη στιγμή στο πρωτάθλημα κατασκευαστών με 171 βαθμούς, πολύ πιο πίσω από τους 229 της πρωτοπόρου Renault e.dams, και με αυτή την εξέλιξη ίσως να έχει τη δυνατότητα να... χτυπήσει τίτλο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!