Ένα ακόμα βήμα στην εξαγορά της Opel

Πέτρος Πιτσίνης
Ένα ακόμα βήμα στην εξαγορά της Opel
Η αντιμονοπωλιακή επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης έδωσε το πράσινο φως για την πώληση της Opel στην PSA.

Ίσως η πιο σημαντική εξέλιξη στην τυπική ολοκλήρωση της εξαγοράς της Opel από την PSA, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017. Ο γαλλικός όμιλος (Peugeot, Citroen, DS) έχει πλέον τη θετική γνωμοδότηση της επιτροπής κατά των μονοπωλίων της Ε.Ε. και έτσι ανοίγει και τυπικά ο δρόμος για να περάσει η πρώην αμερικανικής ιδιοκτησίας γερμανική μάρκα στις γαλλικές αγκάλες.

Με την έλευση της Opel στην οικογένεια της PSA, ο γαλλικός όμιλος θα είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής αυτοκινήτων στην Ευρώπη, πίσω από το VW group. Σύμφωνα με την διοίκηση της γαλλικής εταιρείας, η επί έτη πολλά παθητική Opel θα επιστρέψει στα κέρδη μέσα από οικονομίες κλίμακας και κοινή ανάπτυξη νέων μοντέλων ενώ, ταυτόχρονα, θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του ομίλου PSA.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δύο νέα μοντέλα της Opel βασίζονται ήδη πάνω σε πλαίσιο και διαθέτουν μηχανικά μέρη της Peugeot, τα Crossland X και Grandland X. Το πρώτο είναι ήδη στη χώρα μας και το δεύτερο αναμένεται το φθινόπωρο. Όντας και τα δύο crossover, εντάσσονται στις κατηγορίες B SUV και C SUV, οι οποίες είναι οι ταχύτερα αναπτυσσόμενες στην Ευρώπη.

Για να ολοκληρωθεί ωστόσο η πλήρης ενσωμάτωση της Opel στο γαλλικό όμιλο, αναμένεται μια ακόμα απόφαση από την αντιμονοπωλιακή επιτροπή της Ε.Ε., που αφορά στην εξαγορά και της GM European Financial Operations (Opel Bank για συντομία), την οποία ο όμιλος PSA θα αποκτήσει σε συνεργασία με την τράπεζα BNP Paribas.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!