Porsche Cayman διασύρεται από Tesla (vid)

Πέτρος Πιτσίνης
Porsche Cayman διασύρεται από Tesla (vid)
Συνήθως τα Tesla διαπρέπουν στις ευθείες και οι Porsche στις στροφές. Στην περίπτωση αυτή όμως, συνέβη το ακριβώς αντίθετο.

Παρότι τα Tesla S είναι πολυτελή τετράθυρα αυτοκίνητα, οι εκδόσεις P85 και P100D του μοντέλου αποδίδουν κοντά στους 700 ίππους, τόνους ροπής και φυσικά εξασφαλίζουν εκπληκτική επιτάχυνση, της τάξης των 2,5 – 2.8 δλ. από 0-100 χλμ./ώρα.

Από την άλλη πλευρά το βάρος ξεπερνά τους 2 τόνους και παρότι η μετάδοση της κίνησης σε όλους τους τροχούς κάνει ότι μπορεί για να κρατήσει τα Tesla στην προδιαγεγραμμένη πορεία, το αποτέλεσμα δεν είναι ίδιο με αυτό ενός καθαρόαιμου –και πολύ πιο ελαφρού- σπορ αυτοκινήτου.

Να όμως που, υπό συγκεκριμένες συνθήκες, ένα κατά τα άλλα οικογενειακό αυτοκίνητο μπορεί να φέρει όχι μόνο σε δύσκολη θέση, αλλά να διασύρει ένα αμιγώς σπορ μοντέλο όπως η Porsche Cayman GT4. Η κορυφαία εκδοχή του υπέροχου κουπέ της γερμανικής μάρκας αποδίδει 385 ίππους και ζυγίζει περίπου 650 κιλά λιγότερα από το Tesla. Χρειάζεται όμως και ικανό οδηγό, για να ακολουθήσει το ηλεκτρικό «μαστόδοντο», όπως τουλάχιστον κατέγραψε το συμβάν η κάμερα στο πίσω παρμπρίζ του Tesla.

Επειδή όμως μια εικόνα χίλιες λέξεις και ένα video συντίθεται από χιλιάδες εικόνες, δείτε πως την πάτησε ο οδηγός της Porsche θεωρώντας, ίσως, το αμερικανικό ηλεκτρικό μοντέλο ένα εύκολο «θύμα».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!