Κομψό με μοντέρνο στυλ SUV το νέο Opel Crossland X

Γιώργος Βαρίνος
Κομψό με μοντέρνο στυλ SUV το νέο Opel Crossland X
Το νέο Opel Crossland X, το προηγμένο crossover της Opel λανσάρεται ως CUV/SUV ή αλλιώς Compact SUV στην μικρή κατηγορία των υπερυψωμένων σουπερμίνι.

Το Opel Crossland X συμπληρώνει τις επιλογές SUV οχημάτων της Opel, στην μικρή κατηγορία, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους πελάτες που βρίσκουν το Mokka X μεγάλο, να έχουν μια ακόμα μικρότερη σε εξωτερικές διαστάσεις επιλογή. Το Φθινόπωρο, το Grandland X θα μεγαλώσει ακόμα περισσότερο την γκάμα των SUV επιλογών της Opel, δίνοντας στους φίλους της μάρκας επιλογή για ένα μεγαλύτερο και πολυτελέστερο SUV από το Mokka X. Έτσι η σειρά των SUV επιλογών της γερμανικής εταιρίας ξεκινά πλέον από το Crossland X, ανεβαίνει στο Mokka X και θα ολοκληρωθεί με το Grandland X.

Tο Opel Crossland X, έχει τα βασικά χαρακτηριστικά των οχημάτων ελευθέρου χρόνου με υπερυψωμένη θέση καθισμάτων, ευρύχωρη καμπίνα και υψηλό επίπεδο ευελιξίας. Φυσικά όλα τα νέα Opel έρχονται με εξαιρετικές τεχνολογίες, με συστήματα Opel OnStar, infotainment & υποστήριξης
Head up display, κάμερα οπισθοπορείας 180 μοιρών και Σύστημα Καινοτόμων Προβολέων Full LED.

Συγκριτικά με το Opel Mokka X, που διατίθεται με προαιρετική τετρακίνηση για περιστασιακή χρήση εκτός δρόμου, το νέο Opel Crossland X προορίζεται για αστικές περιοχές με μελετημένες εξωτερικές διαστάσεις, ενώ είναι ιδανικό και για ψώνια αλλά και εκδρομές και δεν θα διατεθεί με τετρακίνηση. Με μήκος 4,21 μέτρα, το νέο Crossland X είναι 16 εκατοστά μικρότερο από ένα Astra, αλλά ταυτόχρονα 10 εκατοστά ψηλότερο. Οι επιβάτες απολαμβάνουν την εξαιρετική ορατότητα που τους παρέχουν τα υπερυψωμένα καθίσματα. Μία προαιρετική, πανοραμική κρυστάλλινη οροφή επιτείνει την αίσθηση ευρυχωρίας, για τους πιο απαιτητικούς.

Το νέο μοντέλο συνοδεύεται από εξαιρετικές καινοτομίες που κάνουν την καθημερινή οδήγηση ασφαλέστερη, πιο άνετη και ευκολότερη καθώς είναι «φορτωμένο» με δεκάδες νέες τεχνολογίες. Σύστημα Καινοτόμων Προβολέων Full LED, head up display και Πανοραμική Κάμερα Οπισθοπορείας 180-μοιρών (Panoramic Rear View Camera) μαζί με Προηγμένο Σύστημα Υποβοήθησης Παρκαρίσματος (Advanced Park Assist), Σύστημα Αναγνώρισης Επικείμενης Σύγκρουσης (Forward Collision Alert) με ανίχνευση πεζού και Αυτόματο Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης (Automatic Emergency Braking), Σύστημα Αναγνώρισης Κόπωσης Οδηγού (Driver Drowsiness System), Σύστημα Αναγνώρισης Παρέκκλισης Λωρίδας Κυκλοφορίας (Lane Keep Assist), Σύστημα Αναγνώρισης Οδικής Σήμανσης και Πλαϊνού Τυφλού Σημείου (Speed Sign Recognition και Side Blind Spot Alert) είναι μερικά ενδεικτικά παραδείγματα.

Το νέο Crossland X διαθέτει επίσης εξαιρετική συνδεσιμότητα Opel OnStar με Wi-Fi Hotspot και άλλες υπηρεσίες όπως κράτηση δωματίου σε ξενοδοχείο και αναζήτηση χώρου στάθμευσης. Επίσης: σύγχρονη τεχνολογία IntelliLink infotainment συμβατή με Apple CarPlay και Android Auto με έγχρωμες οθόνες αφής έως 8 ιντσών. Επίσης συμβατά smartphones μπορούν να φορτίζονται ενώ χρησιμοποιούνται με ασύρματη επαγωγική φόρτιση.

Οδηγός και συνοδηγός απολαμβάνουν τα πλεονεκτήματα των αναγνωρισμένων, εργονομικών καθισμάτων, με πιστοποίηση AGR (Aktion Gesunder Rücken). Αξίζει να σημειωθεί ότι η Opel είναι η μοναδική κατασκευάστρια εταιρεία αυτοκινήτων που προσφέρει τέτοια άνεση στην κατηγορία (με τα Crossland X και Mokka X).

Εντυπωσιακός είναι ο χώρος αποσκευών των 520 λίτρων – χωρίς αναδίπλωση πίσω καθισμάτων – που είναι ο κορυφαίος στην κατηγορία. Επιπλέον, η διαμήκης διαδρομή των πίσω καθισμάτων μπορεί να ρυθμίζεται σε εύρος 150 mm, είτε για μεγαλύτερη άνεση στην περιοχή των ποδιών ή για αύξηση χώρου αποσκευών. Η δυνατότητα αυτή αυξάνει την ευελιξία του Crossland X.

Το νέο Crossland X προσφέρεται σε δύο διαμορφώσεις εξοπλισμού, X-Cite και X-clusive και τρεις επιλογές κινητήρων, με την πιο δυνατή έκδοση να διατίθεται με χειροκίνητο αλλά και αυτόματο κιβώτιο.

Η βασική έκδοση έρχεται εφοδιασμένη με έναν ατμοσφαιρικό κινητήρα βενζίνης 1.200 κ.εκ. με απόδοση 81 ίππων, ενώ για όλους όσοι ψάχνουν κάτι ταχύτερο και δυνατότερο υπάρχει η επιλογή του Turbo, στον ίδιο κινητήρα, που προσφέρει σαφώς καλύτερες επιδόσεις και 29 περισσότερους ίππους! με την απόδοση πλέον να φτάνει στους 110 ίππους. Βεβαίως, λόγω του εκδρομικού και ταξιδιάρικου χαρακτήρα του αυτοκινήτου υπάρχει και diesel επιλογή με έναν ροπάτο, 1.600άρη CDTi κινητήρα με απόδοση 99 ίππων και πολύ οικονομικό.

Οι τιμές ξεκινούν από τις 17.300€ και έχουν ως εξής:

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!