Δεύτερος στο WRC Trophy ο Έλληνας οδηγός

Πέτρος Πιτσίνης
Δεύτερος στο WRC Trophy ο Έλληνας οδηγός
Ο Ιορδάνης Σερδερίδης από την Καβάλα κατάφερε να «επιβιώσει» στις αντίξοες συνθήκες του ράλι Πολωνίας και να είναι δεύτερος στην κατηγορία του.

Η συμμετοχή ενός Έλληνα οδηγού στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι είναι πραγματικός άθλος. Όταν μάλιστα συνοδεύεται και από διάκριση, έστω σε μια ολιγομελή κατηγορία, αγγίζει τα όρια του μύθου. Ο Ιορδάνης Σερδερίδης, ο Έλληνας οδηγός που συμμετείχε για τέταρτη χρονιά στο ράλι Πολωνίας, επιβίωσε στον απαιτητικό αγώνα που σημαδεύτηκε από βροχοπτώσεις στη μεγαλύτερη διάρκειά του, τερματίζοντας στη δεύτερη θέση του WRC Trophy, έχοντας στο δεξί μπάκετ του Citroen DS3 WRC τη Λάρα Βανέστε.

Η κατάσταση των δρόμων στην Πολωνία ήταν αρκετά κακή και τις τρεις ημέρες του αγώνα, με αποτέλεσμα ακόμα και οι «παγκόσμιοι» οδηγοί να αντιμετωπίσουν πολλά προβλήματα με εξόδους από το δρόμο. Ο Καβαλιώτης οδηγός δεν έκανε έναν άνετο αγώνα, καθώς την Κυριακή 2 Ιουλίου είδε τα υδραυλικά του κιβωτίου στο DS3 WRC να τον εγκαταλείπουν.

Αυτό δεν του επέτρεψε να ακολουθήσει το ρυθμό του, ανέβηκε ωστόσο στη ράμπα του τερματισμού το απόγευμα της Κυριακής, δηλώνοντας ικανοποιημένος από την εμφάνισή του και από το τελικό αποτέλεσμα: 2ος στην κατηγορία του και 30ός στη γενική κατάταξη, σε έναν αγώνα με μεγάλο ρίσκο και πολλές εγκαταλείψεις.

Η επόμενη εμφάνιση του Έλληνα οδηγού στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC) είναι προγραμματισμένη για τις 18 με 20 Αυγούστου, όπου θα συμμετέχει στοn αγώνα της Γερμανίας. Λίγο νωρίτερα, θα αγωνιστεί στο Ράλι Λουξεμβούργου για να προετοιμαστεί καλύτερα για τον 10ο γύρο του WRC.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!