Ποιος οδηγός του DTM μιλάει με ομάδες της Formula1;

Gazzetta team
Ποιος οδηγός του DTM μιλάει με ομάδες της Formula1;
Ο 22χρονος Αυστριακός οδηγός του DTM, Λούκας Άουερ, παραδέχτηκε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με πολλές ομάδες της Formula1.

Virtual Sports, με αμέτρητα ειδικά στοιχήματα (21+)!

Δεν είναι λίγοι οι οδηγοί που ψάχνουν ένα... παράθυρο για να μπουν στη Formula1 και προς το παρόν συμμετέχουν σε άλλες κατηγορίες. Ένας εξ' αυτών είναι και ο Λούκας Άουερ. Ο 22χρονος Αυστριακός έχει λάβει μέρος σε αγώνες στην Ασία, ενώ από το 2012 μέχρι το 2014 ήταν παρών στην ευρωπαϊκή Formula3, όπου είχε δύο τέταρτες θέσεις.

Από το 2015 συμμετέχει στο DTM, όπου φέτος έχει μετρήσει 2 νίκες και 2 pole position σε 6 αγώνες για να είναι δεύτερος στη βαθμολογία με 69 βαθμούς, μόλις 2 πίσω από τον πρωτοπόρο Ματίας Έκστρομ. Ενώ κάνει, λοιπόν, αυτή την προσπάθεια για τον παρθενικό του τίτλο στο Γερμανικό Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού, αναζητεί και τον τρόπο να μπει στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, έχοντας και τις γνωριμίες του.

Ο Άουερ είναι ανιψιός του πρώην πιλότου της F1 και πρώην επικεφαλής της Toro Rosso, Γκέρχαρντ Μπέργκερ, και ο ίδιος παραδέχτηκε πως έχει συζητήσεις με πολλές ομάδες του σπορ, ειδικά με τη Force India, με την οποία μοιράζονται τον ίδιο χορηγό, την BWT. «Είναι ήδη γνωστές οι συζητήσεις με τη Force India, αλλά είμαι σε επαφή με πολλές άλλες ομάδες.

Δε θα μπω σε λεπτομέρειες. Ας το αφήσουμε και εστιάζω στους αγώνες του DTM το επόμενο Σαββατοκύριακο», δήλωσε ο Άουερ. Από τη μεριά της, η ομάδα του Σίλβερστοουν δεν έχει ανακοινώσει κάποιον οδηγό για το 2018, τη στιγμή που ο Εστεμπάν Οκόν έχει συμβόλαιο και ο Σέρχιο Πέρεζ μένει ελεύθερος.

Ο Μεξικανός εξακολουθεί να ελπίζει για το μεγάλο άλμα στην καριέρα του, που θα τον φέρει σε εργοστασιακή ομάδα, η οποία θα του δώσει τη δυνατότητα για νίκες, όμως αν δεν έρθει αυτή η ευκαιρία, τότε το πιο πιθανό είναι παραμείνει στη Force India. «Μέχρι τώρα δεν έχουμε ανακοινώσει τίποτα. Επιβεβαιώνουμε το οδηγικό δίδυμο για τις δοκιμώς συνήθως δύο εβδομάδες πιο πριν, οπότε δε θα υπάρχει ενημέρωση μέχρι το Σίλβερστοουν», ανέφερε εκπρόσωπος της ομάδας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!