Πετρούτσι με Pramac Ducati και το 2018

Πέτρος Πιτσίνης
Πετρούτσι με Pramac Ducati και το 2018
Ο Πετρούτσι ανανέωσε το συμβόλαιο με την ομάδα του και για το 2018, γεγονός που τον καθιστά τον μακροβιότερο αναβάτη στην Pramac.

Τα δύο βάθρα της φετινής χρονιάς (τρίτος στο Μουτζέλο και δεύτερος το Άσεν), φαίνεται ότι βάρυναν ιδιαίτερα και έτσι ο 26χρονος Ιταλός αναβάτης κέρδισε ένα ακόμα χρόνο συμβολαίου, τον τέταρτο συνεχόμενο, ως πρώτος αναβάτης της Pramac Ducati.

Μπορεί η ομάδα να μην είναι εργοστασιακή, ωστόσο ο Πετρούτσι έχει το προνόμιο για φέτος να χρησιμοποιεί την Desmosedici του 2017, όπως και οι εργοστασιακοί οδηγοί, ενώ και για το 2018 θα έχει την ίδια μοτοσικλέτα με τους Λορένθο και Ντοβιτσιόζο.

Τις προηγούμενες χρονιές ο Πετρούτσι έτρεχε με παλαιότερες μοτοσικλέτες της Ducati, περασμένου έτους, ενώ μόλις φέτος αποφασίστηκε να είναι αυτός, έναντι του Ρέντινγκ, που θα χρησιμοποιήσει το πιο πρόσφατο μοντέλο.

Ο Ιταλός που έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο MotoGP το 2012, δείχνει φέτος πολύ δυνατός. Στον προηγούμενο αγώνα, αυτόν στο Άσεν, έχασε την πρωτιά από ένα κλείσιμο που δέχτηκε από τον Άλεξ Ρινς, την ώρα του ντουμπλαρίσματος, κυνηγώντας τον Ρόσι. Αν αυτό δεν είχε συμβεί, η μεγαλύτερη ταχύτητα εξόδου από την τελευταία στροφή να τον είχε φέρει εμπρός από τον «Γιατρό», με τον οποίο είναι φίλοι, στο πρώτο βάθρο της καριέρας του.

Τις ικανότητες του Πετρούτσι αποδεικνύει και το γεγονός ότι, παρότι υποστηρίζεται από δορυφορική ομάδα, έχει καταφέρει να βρίσκεται στην 7η θέση της βαθμολογίας του φετινού πρωταθλήματος και να προηγείται του τρεις φορές παγκόσμιου πρωταθλητή στο MotoGP Λορένθο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!