Εναλλαγές Τάνακ και Νεβίλ στην κορυφή

Πέτρος Πιτσίνης
Εναλλαγές Τάνακ και Νεβίλ στην κορυφή
Συνεχίζεται το στενό μαρκάρισμα των δύο οδηγών, με το δεύτερο μισό της τρίτης ημέρα του ράλι Πολωνίας να βρίσκει στην πρώτη θέση τον Βέλγο οδηγό της Hyundai.

Μετά και τη 14η ειδική διαδρομή του ράλι Πολωνίας, ο Τιερί Νεβίλ με το Hyundai i20 WRC βρέθηκε μόλις 1,3’’ εμπρός από τον Τάνακ και 9,5’’ από τον τρίτο Λάτβαλα, που παραμένει απειλή για τους δύο πρώτους.

Η μέρα δεν ήταν χωρίς προβλήματα για τους διεκδικητές, που άλλαξαν θέση στην κορυφή δύο φορές. Ο Νεβίλ είχε σκασμένο ελαστικό και ο Τάνακ μια έξοδο, η οποία όμως δεν του στοίχισε παρά ελάχιστο χρόνο. Αυτός που επίσης είχε μια έξοδο αλλά τραυμάτισε το αυτοκίνητό του και έχασε την επαφή με την κορυφή ήταν ο Οζιέ, που έπεσε στην 6η θέση της γενικής κατάταξης πίσω από τους Πάντον και Σόρντο.

Με τρία i20 στις πέντε πρώτες θέσεις, η Hyundai δεν είναι δυνατόν να χάσει μια θέση στο βάθρο σε καμία περίπτωση, όπως δείχνουν τα πράγματα έως τώρα. Ταυτόχρονα, οι τρεις διεκδικητές της κορυφής με Hyundai, Ford και Toyota βρίσκονται σε σφιχτό εναγκαλισμό όσον αφορά τις ελάχιστες διαφορές στους χρόνους τους και τις συνεχείς εναλλαγές στην κορυφή των χρόνων κάθε ειδικής.

Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι οποιαδήποτε από τις τρεις ομάδες μπορεί προς το παρόν να διεκδικήσει τη νίκη. Αυτή που βρίσκεται πολύ μακριά και χωρίς την παραμικρή δυνατότητα είναι η Citroen, καθώς την καλύτερη θέση με το C3 είχε μέχρι τα μισά του Σαββάτου 1 Ιουλίου ο Λεφέμπβρ, μόλις όμως στην 8η θέση 2:15’’ πίσω από τον πρωτοπόρο Νεβίλ. Η σημερινή ημέρα θα ολοκληρωθεί στις 19:30 με την γνωστή υπέρ ειδική των 2.5 χιλιομέτρων, που είναι η 19η συνολικά.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!