Λασπομαχίες στην Πολωνία (vid)

Πέτρος Πιτσίνης
Λασπομαχίες στην Πολωνία (vid)
Η έντονη βροχόπτωση από το πρωί μετέτρεψε τις σημερινές ειδικές του 8ου αγώνα του WRC σε βούρκο, όπου οι ισορροπίες αλλάζουν πολύ γρήγορα.

Με καταρρακτώδη βροχή υποδέχτηκε η Πολωνία την πρώτη μέρα της δράσης του WRC στα εδάφη της, όπου ο Λάτβαλα, πήρε την πρωτοκαθεδρία νωρίς το πρωί, στις τρεις πρώτες ειδικές διαδρομές, λίγο μετά την νίκη του Νεβίλ στην πρώτη ειδική της ημέρας και δεύτερη του αγώνα. Στη συνέχεια όμως ήταν ο Λάτβαλα με το Toyota Yaris που κατάφερε να βρει περισσότερη πρόσφυση και να αναρριχηθεί στην κορυφή, πάντα υπό το άγρυπνο βλέμμα του Βέλγου με το Hyundai.

Μετά και την 8η ειδική διαδρομή του αγώνα, ήταν ο Τάνακ με το Ford Fiesta που ήρθε στην πρώτη θέση. Με τους Λάτβαλα και Νεβίλ όμως τόσο κοντά του, σαν να κάθονταν στο πίσω κάθισμα του Fiesta –αν είχε- με διαφορά 1 και 1.7 δλ. αντίστοιχα.

Μέχρι την έκτη θέση , στην οποία βρίσκεται ο Σόρντο, οι διαφορές στους χρόνους είναι έως 48,3 δλ. και από εκεί και κάτω αρχίζει το χάος. Σύμφωνα με τις προβλέψεις ο «τρελός» καιρός δείχνει να βελτιώνεται και αυτό ίσως επιτρέψει να κλείσουν λίγο την ψαλίδα οι τελευταίοι.

Στην κορυφή πάντως όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, με τρεις διαφορετικές ομάδες στις τρεις πρώτες θέσεις –Ford, Toyota και Hyundai- ενώ από τις εργοστασιακές ομάδες μόνο η Citroen έχει τον πρώτο οδηγό της Αντρέας Μίκελσεν τόσο χαμηλά, στην 9η θέση. Φαίνεται ότι οι πρόσφατες αλλαγές που έγιναν στο αυτοκίνητο δεν ήταν τόσο αποτελεσματικές –τουλάχιστον όχι σε αυτές τις τόσο ιδιαίτερες συνθήκες.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!