Ένας Έλληνας στο ράλι Πολωνίας

Πέτρος Πιτσίνης
Ένας Έλληνας στο ράλι Πολωνίας
Ο Καβαλιώτης οδηγός Ιορδάνης Σερδερίδης, παίρνει σήμερα εκκίνηση σε ένα ακόμα αγώνα του WRC, εκπροσωπώντας τα ελληνικά χρώματα.

Στο Ράλι Πολωνίας, τον όγδοο γύρο του φετινού Παγκοσμίου πρωταθλήματος θα αγωνιστεί ο Ιορδάνης Σερδερίδης, με «όπλο» του το Citroen DS3 WRC και πολύτιμη συνοδηγό τη Λάρα Βανέστε. Ο Έλληνας οδηγός συμμετέχει στην κατηγορία WRC Trophy, ενός θεσμού που απευθύνεται σε ιδιώτες με παλαιότερης γενιάς WRC αυτοκίνητα. Ο Σερδερίδης συμμετείχε στο Ράλι Μόντε Κάρλο τον περασμένο Γενάρη, όπου μάζεψε 25 βαθμούς για το πρωτάθλημα, γεγονός που τον κατατάσσει ανάμεσα στους διεκδικητές του τίτλου.

Ο Σερδερίδης είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει το αυτοκίνητο πριν από λίγες ημέρες σε συνθήκες παρόμοιες με αυτές που θα συναντήσει στον αγώνα, μένοντας απόλυτα ικανοποιημένος: «Οδήγησα για πρώτη φορά το Citroen DS3 WRC σε χωμάτινο τερέν και εντυπωσιάστηκα. Κάναμε ορισμένες ρυθμίσεις, προκειμένου να είμαστε 100% έτοιμοι και να ανταπεξέλθουμε με επιτυχία στις απαιτήσεις του Ράλλυ Πολωνίας», ήταν τα λόγια του Σερδερίδη.

Αυτή θα είναι η τέταρτη παρουσία του Έλληνα οδηγού στην Πολωνία, με την εμπειρία να αποτελεί σύμμαχο στη φετινή του περιπέτεια: «Οι προηγούμενες συμμετοχές μου στον αγώνα δεν στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία, καθώς το 2013, στον πρώτο μου χωμάτινο αγώνα, οι συνθήκες δεν ήταν οι καλύτερες δυνατές, με τις ειδικές διαδρομές να είναι γεμάτες λάσπη. Το 2015, είχαμε κάνει λάθος ρυθμίσεις στο Citroen DS3 R5, με αποτέλεσμα να μην κινηθούμε με το ρυθμό που θα επιθυμούσαμε στις γρήγορες ειδικές της Πολωνίας. Σίγουρα, όμως, η πρότερη εμπειρία μου από τις ειδικές, με βοηθάει ώστε να προετοιμαστώ καλύτερα για το ράλι», τόνισε ο Σερδερίδης.

Ο αγώνας ξεκινάει σήμερα Πέμπτη 29 Ιουνίου με τη διεξαγωγή της Υπερειδικής διαδρομής, μήκους 2.5 χιλιομέτρων, ενώ η συνέχεια περιλαμβάνει 22 ακόμη ειδικές διαδρομές, συνολικού μήκους 316 αγωνιστικών χιλιομέτρων.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!