Έτοιμη για την τρίτη σερί νίκη στο Ράλι Ντακάρ η Peugeot (pics)

Gazzetta team
Έτοιμη για την τρίτη σερί νίκη στο Ράλι Ντακάρ η Peugeot (pics)
Το 3008 DKR Maxi παρουσίασε η Peugeot, με το οποίο θα επιδιώξει την τρίτη σερί νίκη της στο Ράλι Ντακάρ το 2018.

Μοναδικές Στοιχηματικές Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις & Η Καλύτερη Εξυπηρέτηση (21+)!

Κυρίαρχη είναι η Peugeot στο Ράλι Ντακάρ με δύο συνεχόμενες νίκες και στον αγώνα του 2018 θα επιδιώξει να διευρύνει το σερί. Μάλιστα, παρουσίασε και το νέο αγωνιστικό της, το οποίο είναι το 3008 DKR Maxi. Αυτό αποτελεί εξέλιξη του περσινού και κάτω από το καπό έχει έναν V6 biturbodiesel κινητήρα 3.0 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 340 ίππους.

Ωστόσο, το αξιοσημείωτο είναι στο ροπή, αφού η γαλλική εταιρεία ανακοινώνει ότι έχει μεγαλύτερη ροπή στις χαμηλές στροφές και πως είναι πιο εύκολο στην οδήγηση, παρά τη μείωση της ιπποδύναμης κατά 10 ίππους, με δεδομένο ότι το περσινό «όπλο» της Peugeot είχε 350 ίππους και 800 Nm ροπή.

Όλα αυτά οφείλονται στο μικρότερο στόμιο, που περιορίστηκε στα 38 χιλιοστά, όμως η εν λόγω φίρμα πρόσεξε την καλύτερη συμπεριφορά του αυτοκινήτου σε διαφορετικές επιφάνειες, με αποτέλεσμα το πλάτος του να έχει αυξηθεί κατά περίπου 20 εκατοστά.

Όσον αφορά, τους οδηγούς, στο τιμόνι θα είναι και πάλι οι Σεμπαστιάν Λεμπ, Στεφάν Πετερχανσέλ, Σιρίλ Ντεπρέ και φυσικά ο Κάρλος Σάινθ. Τέλος, να σημειωθεί ότι το ντεμπούτο του 3008 DKR Maxi δε θα γίνει στο Ντακάρ, αλλά στον αγώνα Silk Way Rally, ο οποίος θα διασχίσει τη Ρωσία και την Κίνα και όπου θα λάβουν μέρος οι τρεις πρώτοι από τους προαναφερθέντες.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!